Nefes aldırmayan faturalara devlet ambargosu O grupta yer alan vatandaşların faturaları devlet kurumu tarafından karşılanacak!

Sosyal bir devlet olma özelliğine sahip olan Türkiye Cumhuriyeti, bu özelliğini gözler önüne serebilmek adına devlet kurumları aracılığı ile çeşitli hizmet modelleri geliştirerek vatandaşlarını desteklemektedir. Bu noktada sunduğu yardım hizmetleri ile ön plana çıkan kamu kurumlarından biri olarak karşımıza çıkan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde mevcut hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek, artan doğalgaz faturalarına karşın destek arayışı içerisinde olan vatandaşlara fatura yardımı hizmeti sunacağını açıkladı.

Faturalarını ödemekte güçlük çeken vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalardan sonra ilgili yardım hizmetlerinden nasıl yararlanabileceklerini öğrenebilmek adına araştırmalara başladılar. Kurum, ilgili yardımlarına ilişkin ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı.

Bakanlık Elektrik Faturası Yardımı 2022

İhtiyaç sahibi ailelere bir süredir bakanlık tarafından ulaştırılan yardım modellerinden biri olan elektrik faturası yardımı, hane içinde bulunan kişi sayısına göre değişiklik göstermektedir. Bakanlık 1-2 kişilik ailelere 103 TL, 3 kişilik ailelere 137,33 TL, 4 kişilik ailelere 171,67 TL ve 5 ve üzeri kişiye sahip olan ailelere 206 TL fatura yardımı yapmaktadır.

Bakanlık Doğalgaz Faturası Yardımı 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yeni dönem hizmetlerinden biri olan doğalgaz faturası desteği, ihtiyaç sahibi ailelerin yaşadıkları bölgelerin hava sıcaklıklarına göre farklı tutarlarda hesaplara aktarılan bir yardım modelidir. Bu modelin limitleri 450- 1.150 TL olarak belirlenmiştir. Bakanlık, evde tedavi gören ve kronik hastalığı olan kişilere ek olarak yüzde 5 daha fazla destekte bulunacağını açıklamıştır.

Bakanlığın Fatura Yardımlarına Nasıl Başvuru Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi aileler için geliştirmiş olduğu doğalgaz faturası ve elektrik faturası yardım modellerinin birinden ya da her ikisinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, e- devlet sistemine giriş yaparak ya da en yakın Sosyal Hizmet Müdürlüğü’ne giderek hizmet başvurusunda bulunmalılardır.

Exit mobile version