Kültür SanatMagazin

Nefes kesen dizi La Casa De Papel ne zaman izleyici karşısına çıkacak?

Yayınlandığı günden beri tüm dünyanın gündemine oturmayı başaran ve insanların nefes keserek izlediği Netflix dizisi La Casa De Papel’in yeni sezonu için az bir zaman kaldı. Sabırla beklenen beşinci sezon için beklenti yüksek.

La Casa De Papel 4. sezonu yayınlandı! La Casa De Papel 4. sezon 1. bölüm nasıl izlenir? - Magazin haberleri

En çok aranan konular arasında yeni sezon tarihi bulunuyor. Beşinci sezon için geri sayım başladı, Netflix tarafından yapılan açıklamaya göre dizi iki parçaya bölünerek izleyicilere sunulacak. On bölümlük final sezonunun ilk yarısı 3 Eylül ve son kısmı da 3 Aralık’ta izleyiciyle buluşacak. Büyük merak uyandıran beşinci sezon için efsane bir karakterin kadroya dahil olduğu ve nefeslerin tutulacağı heyecan dolu bir olayın izleyici beklediği iddia ediliyor.

Netflix Türkiye paylaşımında “Hırsız olarak başladılar, aile olarak tamamlıyorlar. Hikayenin bir parçası olan tüm hayranlara teşekkürler. Ve hikayenin sonu, 5. kısım çekimleri tamamlandı. #LCDP5” ifadelerine yer verdi. Lizbon’u kurtaran ancak kendisi bir namlunun ucunda kalan profesörün yüksek zekasıyla bu durumdan nasıl kurtulacağı merak konusu.

La Casa De Papel neden bu kadar çok beğenildi?

İlk hali İspanyol kanalı için 15 bölüm ve tek sezondan oluşacak şekilde çekilen dizi kısa sürede o kadar çok beğenildi ki tüm dünyanın gündemine oturdu. Ardından Netflix üzerinden yayınlanmaya devam eden dizi beşinci sezona kadar popülerliğini sürdürdü. Dizinin görünen konusu bir soygun hikayesi ve zekası ile ön plana çıkan profesörün vurgunu gerçekleştirmesi üzerine kurulu. Ancak dizinin bu kadar fenomen hale gelip tüm dünyaya yayılmasının altında dizinin asıl mesajının bir başkaldırı hikayesi olması yatıyor. Bunu tüm ana karakterlerin kırmızı giyinmesi ve deli maskesi takmasından da anlayabiliriz. Öyle ki dizinden sonra pek çok eyleme sembol oldu bu kıyafet ve maske.

Protestoların diğer yüzü - Yeni Şafak

Dizi son derece dinamik sahnelere ve akıcı bir senaryoya sahip. Gereksiz ve yorucu detaylarla izleyiciyi yormak yerine daha ilk bölümden soygunun heyecanına ortak ediyor. Başarısının arkasında, karakterler hakkındaki bilgilerin ve ekibin planının flashback sahnelerle verilmesi de yatıyor. Böylelikle heyecan dolu dizinin dinamizmi ölçülü şekilde ayarlanmış oluyor ve seyirciyi diziye bağlıyor.

EGE HABER/CEYLİN ÇAĞATAY