Netflix şifresini başkalarıyla paylaşanlar dikkat! Yeni özellikle şifre paylaşımına ekstra ücret yolda

Dünya genelinde en çok kullanılan dijital yayın platformu Netflix, üyelik şartlarında düzenleme çalışmalarına başladı. Bilindiği üzere yüksek kullanıcı sayısına sahip olan içerik platformları, uygulamalarının tek bir kişi tarafından kullanılmasını tercih ediyor. Ancak yine de neredeyse tüm içerik platformları, aile paketleri ya da arkadaş paketleri gibi paketlerle, çoklu üyeliğin de önünü açıyor. Dijital yayın platformu olan Netflix, aldığı karar ile kullanıcı sayısını artırmanın yollarını aramaya başladı. Elde edilen son bilgilere göre Netflix, daha önce Spotify’ın da yaptığı gibi şifre paylaşımı konusunu araştırmaya başladı. Netflix, şifre paylaşımının gelirleri sekteye uğratmasını engellemek için düğmeye bastı.

Şifre Paylaşımına Ekstra Ücret Dönemi

Türkiye’de de oldukça yaygın şekilde kullanılan ve dünya genelinde çok geniş bir kullanıcı ağına sahip olan Netflix, aynı evde yaşamayanlar için şifre paylaşımının önüne geçmek ve böylece gelirlerindeki azalmayı ortadan kaldırmak istiyor. Bu konuda çalışmalarını başlatan Netflix, yeni uygulamalar adında Şili, Kosta Rika ve Peru’yu pilot ülkeler olarak belirledi. Bu ülkelerde yeni özelliğini test eden Netflix, “Extra Member” isimli özellik ile ev dışında yaşayan en fazla 2 kişiye kadar şifrenin paylaşılmasını mümkün kılıyor. Kullanıcıların bunun için ekstra olarak 2 – 3 dolar aralığında bir ödeme yapması gerekiyor. Böylece Netflix, şifre paylaşımlarından da gelir elde etmeyi hedefliyor.

Konum Üzerinden Düzenleme Gelebilir

Elde edilen bilgilerde Netflix’in, Extra Member için ödeme yapmayanların şifre paylaşımını nasıl engelleyeceğine dair bir detay bulunmuyor. Ancak kaynaklar, firmanın bu konuda konum üzerinden ilerleyerek bir çözüm bulmayı hedeflediğini ifade ediyor. Bir diğer yandan Netflix, kişisel verilerin hesaplar arasında ya da ekstra üye hesaplarına aktarılması alanında da yeni özellikler test ediyor. Uygulamaların Türkiye’ye ne zaman yansıyacağı ise henüz bilinmiyor.

Exit mobile version