Magazin

“Netflix’in yerli hit dizisi ‘Yaratılan’ 5 haftadır İlk 10’da: Başrolün makyajı 5.5 saat sürdü

Çağan Irmak imzasını taşıyan ‘Yaratılan’ dizisi, Ekim ayında Netflix’te yayınlanmaya başladığından bu yana Türkiye’de en çok izlenen 10 dizi arasında kendine yer buluyor.

Dizi, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde geçiyor ve “ölümden sonra yaşam” sorusuna odaklanan Mary Shelley’nin ‘Frankenstein’ romanından uyarlanmış. Maceraperest, isyankâr, zeki ve başarılı bir tıp talebesi olan Ziya’nın hikayesini anlatan dizi, İhsan adlı bir hekimle tanışmasıyla birlikte yasaklı bir deneye girişir. Ancak bu deneyin bedeli ağır olacaktır. Dizi, geçmişin sırlarını araştıran iki yabancılaşmış ruhun hikayesini izleyicilere aktarıyor.

Dizinin başarısında, oyuncu Erkan Kolçak Köstendil’in canlandırdığı ‘Hilmi’ karakterinin makyajı da dikkat çekiyor. Makyaj sanatçısı Gila Benzera, Instagram hesabından bu özel makyajın 5.5 saat sürdüğünü ve izleyicilerin sabrına hayran olduklarını belirtiyor.

Çağan Irmak, dizinin uyarlandığı romana olan ilgisini ve yapım sürecini anlatarak, Mary Shelley’nin devrimci eserini adaptasyon yapmanın zorluğunu dile getiriyor. Dizi, bu emeklerin sonucunda seyirciyle buluştuve izleyicilerinden tam not aldı.

Hilmi karakterinin makyajı 5,5 saat sürdü

Dizi oyuncu Erkan Kolçak Köstendil ‘Hilmi’ karakterini canlandırıyor. Makyajı ise izleyenlerin dikkatini çekmiş durumda. Peki, bu makyaj nasıl yapıldı?

Makyaj sanatçısı Gila Benzera, Instagram hesabından makyaj uygulamasının 5.5 saat sürdüğünü belirtiyor ve ekibine teşekkür ediyor: Bazen de 5.5 saat sürer makyaj uygulaması. Sabrın sonunda sonuç bir heykele dönüşebilir. Sabrına hayranız  #erkankolçakköstendil Uygulama sonunda Çağan karavana gelip çok mu fazla oldu dediğindeki o anı hiç unutmayacağız

Yaratılan dizisi oyuncuları

Erkan Kolçak Köstendil (Hilmi)
Taner Ölmez (Ziya)
Engin Benli (Muzaffer)
Şifanur Gül (Asiye)
Bülent Şakrak (Ömer Kaptan)
Sema Çeyrekbaşı (Hüsniye Nine)
Devrim Yakut (Ofelya)
Şahsuvar Aktaş (Hamdi)
Durul Bazan (Vasili)
Macit Koper (Süleyman)
Ekremcan Arslandag (Yunus)
Ümmü Putgül (Gülfem)
Şennur Nogaylar (Seher Nine)
Burcu Soyler (Esma)