GündemMagazin

Nevşin Mengü’den Kötü Haber! Böyle Açıkladı

Gazeteci Nevşin Mengü koronavirüse yakalandığını duyurdu. Mengü, covid testinin pozitif çıktığını sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı. 3 doz aşısını olmasına rağmen koronavirüse yakalandığını ve ağır geçirdiğini açıklayan Gazeteci Nevşin Mengü, hastalığı geçirmiş takipçilerinden tavsiye istemeyi ihmal etmedi.

Sosyal medya hesabından koronavirüse yakalandığını şu sözlerle duyuran Mengü, “Covid-19 pozitifim maalesef. 3 doz Biontech olmuş olmama rağmen pek de hafif geçmiyor. Bendeki semptomu baş ağrısı oldu. Hastalığı geçirmiş arkadaşlar, tavsiyeniz varsa alırım” ifadelerini kullandı.

Nevşin Mengü Kimdir?

Nevşin Mengü, 1982 yılında Ankara’da dünyaya gelmiş, Ted Ankara Kolejinde eğitim aldıktan sonra Üniversiteyi ise Bilkent Üniversitesi Siyaset Bölümünü okuyarak tamamlamıştır. Üniversite’nin sonrasında Yüksek Lisansını yapan Sunucu Türkiye Üzerine bir takım incelemeler yapmıştır.

2005 senesinde Kanal Türk televizyonunda ekranlara çıkmaya başlamıştır.2006 senesinde ise Kanal Türk Televizyonu’ndan Haber Türk ekranlarına geçiş yaparak burada Muhabirlik yapmıştır. Haber Türk ekranlarında bir süre daha izlediğimiz Mengü,  TRT kanalında muhabirlik yapmaya başlamış ve burada mesleği gereği ve verilen görev nedeniyle Tahran’a giderek orada 2 seneye yakın kalmıştır. Başarılı bir sezonların ardından tekrar Türkiye’ye dönen Mengü,  Hürriyet Gazetesi’nde çalışmaya başlamış ve 6-7 ay sonra ise CNN Türk ekranlarında Ana Haber bültenini sunmaya başlamıştır.

Sunucu 2011yılında hem Kanal D hem de CNN’de aynı gün içeresinde haber sunan televizyoncu olarak tarihe geçmiş bir isimdir. Politikacı Şahin Mengü’nün kızı olan Nevşin Mengü iyi derece Farsça, İngilizce ve Almanca bilmektedir. Son dönemlerde ekranlarda çok fazla göremediğimiz Mengü kendi sosyal medya hesaplarını oldukça aktif kullanmaktadır.