Genel

New York insan gübreleme yasasını onayladı

New York’un kuzeyinde yaşayan 63 yaşındaki yatırımcı Howard Fischer, öldüğünde bir dilek tutuyor. Kalıntılarının bir kaba konmasını, minik mikroplar tarafından parçalanmasını ve zengin, verimli toprağa dönüştürülmesi için gübreye dönüşmek istiyor.

Belki kompost haline getirilmiş kalıntıları Vermont’taki aile evinin dışına ekilebilir veya belki başka bir yere toprağa döndürülebilir. Fischer, “Ailem bittikten sonra kompostla ne yapmayı seçerse seçsin onlara kalmış. Vücudumun kompost haline getirilmesine kararlıyım ve ailem bunu biliyor” diye ekledi Ama kendimi ülke çapında göndermek yerine yaşadığım New York’ta olmasını çok isterim.” dedi.

Demokratik Vali Kathy Hochul, halk arasında insan kompostu olarak bilinen doğal organik indirgemeyi yasallaştıran yasayı Cumartesi günü imzaladı ve New York’u ülkedeki bu gömme yöntemine izin veren altıncı eyalet yaptı.

Washington eyaleti, 2019’da insan kompostunu yasallaştıran ilk eyalet oldu, bunu 2021’de Colorado ve Oregon ve 2022’de Vermont ve California izledi. Fischer’e göre bu alternatif, yeşil gömme yöntemi, hayata dair felsefi görüşüyle ​​örtüşüyor: çevreye duyarlı bir şekilde yaşamak.

Süreç şu şekilde ilerliyor: Ölen kişinin bedeni, talaş, yonca ve saman gibi bitki materyalleriyle birlikte yeniden kullanılabilir bir kaba konuluyor. Organik karışım, doğal olarak oluşan mikropların işlerini yapmaları için mükemmel bir yaşam alanı yaratır ve vücudu yaklaşık bir ay içinde hızlı ve verimli bir şekilde parçalar.

Nihai sonuç, ağaç dikmek veya koruma alanlarını, ormanları veya bahçeleri zenginleştirmek için kullanılabilen, yaklaşık 36 torba toprağa eşdeğer, besin açısından yoğun bir toprak iyileştirmesinin yığın küpüdür.

Arazinin sınırlı olduğu New York City gibi kentsel alanlar için oldukça çekici bir cenaze alternatifi olarak görülebilir.

New York’un merkezindeki bir mezarlık olan Greensprings Natural Cemetery Preserve’in yöneticisi Michelle Menter, tesisin alternatif yöntemi “şiddetle değerlendireceğini” söyledi. “Yaptığımız şeyle kesinlikle daha uyumlu,” diye ekledi.

Korunan orman arazisi arasında yer alan 130 dönümlük (52 hektar) doğa koruma mezarlığı, bir cesedin tamamen ayrışabilmesi için biyolojik olarak parçalanabilen bir kaba ve bir mezarlığa yerleştirilebildiği doğal, yeşil gömüler sunar.

“İnsanları beton gömleklerden, süslü tabutlardan ve mumyalamadan uzaklaştırmak için yapabileceğimiz her şeyi yapmalı ve desteklemeliyiz” dedi. Ancak hepsi bu fikre katılmıyor.

Eyaletteki piskoposları temsil eden bir grup olan New York Eyaleti Katolik Konferansı, defin yöntemini “uygunsuz” olarak nitelendirerek tasarıya uzun süredir karşı çıkıyor. Örgütün yönetici direktörü Dennis Poust yaptığı açıklamada, “Sebze parçalarını toprağa döndürmek için tamamen uygun olan bir süreç, insan vücuduna uygun olmayabilir” dedi.

“İnsan bedenleri evsel atık değildir ve sürecin dünyevi kalıntılarımıza saygılı muamele standardını karşıladığına inanmıyoruz” dedi.

Seattle’da insan kompostu sunan tam hizmetli bir yeşil cenaze evi olan Recompose’un kurucusu Katrina Spade, bunun, kalıntılarının düzenini hayatlarını nasıl yaşadıklarıyla uyumlu hale getirmek isteyen insanlara bir alternatif sunduğunu söyledi.

Çevre bilincine sahip olanlar arasında “bir hareket gibi hissettiriyor” dedi. Spade, “Ölü yakma fosil yakıtları kullanır ve cenaze töreni çok fazla arazi kullanır ve bir karbon ayak izine sahiptir” dedi. “Pek çok insan için, bir bahçeye veya ağaca dönüşebilen toprağa dönüşmek oldukça etkili.”