New York’ta Metroya Saldırı! Polis Şüphelinin Kimliğini Açıkladı!

ABD’nin New York şehrinin Brooklyn metro istasyonunda meydana gelen saldırıya ilişkin bilgiler açıklandı. Polis saldırıyla bağlantısı olduğu düşünülen kişinin arandığı bilgisini verdi. Metro istasyonunda dün düzenlenen saldırıda ilk açıklamalara göre 16 kişi açılan ateşli saldırıdan dolayı yaralandı. Sonraki açıklamaya göre yaralı sayısı 23’e yükseldi. Olayla ilgili 62 yaşında ki Frank R. James saldırı şüphesi olarak hakkında arama kararı çıkartıldı. Polis yaptığı açıklamada siyahi Amerikalı James’in olay yerinde bulunan şüpheli kamyonette ki deliller doğrultusunda saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da bu saldırıyı gerçekleştiren kişiyle bağı olabileceği açıklandı. Kiralık olan kamyonette bulunan deliller doğrultusunda ulaştıkları isim olan James polis tarafından arama ve tutuklanma kararı çıkarıldı. Şüphelinin bulunması ile olayla ilgili bilinmeyen noktalar aydınlatılacak. Ayrıca polisin yaptığı açıklama doğrultusunda olay yerinde herhangi bir bomba düzeneği bulunmadığını bu yüzden olayın terör eylemi olmadığını düşündüklerini bildirdiler.

Metro Saldırısı

New York Brooklyn’de yaşanan saldırıda toplamda 16 kişinin yaralandığı yapılan ilk açıklamalar arasında. New York polis departmanı, İtfaiye Departmanı ve New York Valisi saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan ilk araştırmalar doğrultusunda saldırının terör eylemi olduğuna dair bir bulgu bulunmadığı ancak araştırmaların devam ettiği ifade edildi. Eyalet yetkilileri yaptıkları açıklamada 10’u ateşli silahla olmak üzere 16 kişinin yaralandığını bazılarının sağlık durumunun ağır olduğunu açıkladı.

23 Yaralı Var

Yapılan il açıklamada toplamda 16 kişinin yaralı olduğu bildirilmişti. Ancak yapılan son açıklamada bu sayının 23 kişiye yükseldiği yaralılardan 10 kişinin silahla yaralandığı durumlarının kontrol altında olduğu açıklandı.

Polis Şüpheliyi Araştırıyor

NYPD komiseri Sewell olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Olayın terör örgütü eylemi olmadığını inşaat yeleği giyen ve gaz maskesi takan kişinin yapılan araştırmalar doğrultusunda Frank R. James olduğunu şüphelinin peronda rastgele ateş açıp kaçtığı bilgisini verdi. Olay yerindeki kameraların arızalı olduğunu bu yüzden görüntülerin olmadığını bildiren komiser olay yeri yakınlarındaki kiralık kamyonet de bulunan deliller doğrultusunda şüpheliye ulaşıldığını belirtti.

Exit mobile version