Nikah işlemlerinde yeni uygulama: Yeni dönem başlıyor

Nikah işlemlerinde yeni bir dönem kapıda. Yeni uygulama hayata geçirildi. Nikah işlemlerinde 2024 yılında yeni bir uygulama gerçekleşti. İşte detaylar…

Türkiye de ilk onaylı bulunan mobil kimlik doğrulama cihazı olan biOnay, evlendirme dairelerinde kimlikte sahtecilik durumlarını önlemek açısından çipli kimlik kartlarının kullanımları açısından parmak izi doğrulaması yapılacak. Bu yeni olan cihazın kullanılması ile birlikte, evlilik başvurularında güvenlik önlemleri beraberinde artacak ve sahtecilik girişimleri de bu şekilde engellenmesi amaçlanıyor.

Evlendirme dairesinde Elektronik Kimlik Doğrulama Sistem uygulaması başladı. Artık evlendirme başvurularında kişilerin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı doğrulamaları KEC cihazları aracılığı ile gerçekleşecek.

Nikahta yeni bir uygulama yapıldı

Donanım günlüklerinde yapılan habere göre, bu yeni yapılan uygulama ilk olarak İstanbul içerisinde bir ilçe belediyesinde hayata geçti. Evlenme memurları, çiftlerin çipli kimlik kartları aracılığı ile doğrulama işlemleri nikah öncesinde gerçekleşecektir.

Çiftlerin Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Kimlik Paylaşım Sistemi üzerinde yer alan bilgiler ile Belediyelerde AKOS sistemi üzerine kayıt yapılması sonrasında, evlenecek olan çiftlere talep etmiş oldukları tarihler açısından nikah randevusu verilecek.

Nikah işlemlerinde sahtecilik son iki yılda fazlaca arttı. Nikah işlemlerinde sahteciliğin önlenmesi açısından yeni uygulama gündeme oturdu.

Kimlik doğrulama nasıl gerçekleşecek

Nikah işlemlerinde yeni dönemde kimlik doğrulama işlemleri gerçekleşecek. 2024 yılında gelen bu yeni düzenleme ile nikah akdi yapılmadan öncesinde mobil kimlik doğrulama işlemi gerçekleşecek. Kimlik doğrulama mobil kimlik doğrulama cihazı olan biOnay ile gerçekleşecek. Kimlik doğrulaması yapılan vatandaşların nikah akdi gerçekleşecek. Bu işlem ile sahte nikah işlemleri önlenecek.

 

Exit mobile version