Nisan 2022 kira artış oranı belli oldu mu? Kira bedeli 1000 TL olanlar, bu ay ne kadar ödeyecekler?

Döviz kurları ve altın piyasası hareketlilikleri, Rusya- Ukrayna savaşı ve FED faiz kararının piyasa üzerinde ki olumsuz etkileri ve daha pek çok faktör çerçevesinde gündelik hayata yansıtılan yüksek oranlı zamlar, vatandaşların bütçelerini aşmaya ve temel ihtiyaçların dahi karşılamamasına sebep oldu. Ek olarak barınabilmek için kira ödemesi yapmak zorunda olan vatandaşlar, yeni ay itibari ile kira artış oranlarının ne kadar olduğunu ve bu durumun bütçelerini nasıl etkileyeceğini araştırmaya başladılar.

Türkiye İstatistik Kurumu dün yapmış olduğu açıklama ile birlikte, mart ayına ilişkin enflasyon verilerini kamuoyuna bildirdi. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinden sonra ev sahiplerinin nisan ayında yapabilecekleri azami kira zammının tutarları da belirlenmiş oldu.

TÜİK Mart Ayı Enflasyon Verilerini Açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu ülkemizin en büyük ekonomik problemlerinden biri olan enflasyon oranlarına dair açıklamalarda bulundu. Dün, gündüz saatleri itibari ile mart ayı enflasyon verilerini kamuoyu ile paylaşan TÜİK, TÜFE’nin bir önceki aya göre yüzde 5,46, bir önceki yıla göre ise yüzde 61,14 oranında arttığını duyurdu.

TÜİK Kira Artış Oranını Duyurdu!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun dün açıklamış olduğu enflasyon verileri ile birlikte, ev sahiplerinin nisan ayı içerisinde kira bedellerine yansıtabilecekleri maksimum oran da belli oldu. Buna göre ev sahiplerinin nisan ayı içerisinde azami olarak yüzde 29,88 oranında kira artışı yapabilecekleri bilgisi kaydedildi.

1000 TL’lik Kira Bedeli Ne Kadar Ödenecek?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan kira artırım oranından sonra vatandaşlar, 1000 TL’lik kiralarını nisan ayında ne kadar ödeyeceklerini hesaplamaya başladılar. Buna göre aylık kirası 1000 TL olan vatandaşlar, nisan ayında kiralarının zamlanması durumunda 1.298,80 TL’lik kira bedeli ödeyecekler.

Exit mobile version