Nisan ayına işaret etmişti: Piyasa uzmanı ‘Hazırlıklı olun’ diyerek uyardı!

Altın, dolar, bitcoin tahminleriyle sıklıkla adından söz ettiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ‘Gram altın 1450 lira’ tahminiyle gündeme gelmişti. İslam Memiş bu defa da sosyal medyadan yaptığı açıklamalarla dikkatleri çekti.

Daha önceki yorumlarında Mart-Nisan aylarına işaret eden Memiş’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

“Vergisiz veya daha akıllıca diye sosyal medya üzerinden vergisiz satış yapanlar, şimdiden vergi mükellefi olmak için hazırlığını yapmalı. Nisan’da yeni düzenleme gelebilir. Hazırlıklı olun diye söylüyorum. Bankalara kafa tutan ‘Müşteri benim, kuralları ben koyarım’ diyen kendilerini kral ilan eden internet satış siteleri için de bankaların gücünü görecek.”

“Kurye esnaflığı, sanal bankacılığa özenen, müşteriyi istediği gibi kullanan ya da para trafiğinde cambazlık yapanlar; O iş sizi aşar! Dünyada kural koyucular şirketlere sadece “tüketimi artır, sanallaştır, tüketimde hızlan, düşündürme fırsatı vermeden harcat” görevi verdi. Onlar da paraya müdahale ederek hadlerini aştı.”

“Sistem ‘para kontrolü ben de’ diyor.
Onlar da anlamadı. Nisan’da ‘Anlatacaklar'”

“Sistemin içinde sorun çıkaranlar ayıklanır ve sermaye el değiştirir. Nisan’da dünya genelinde sermayenin el değiştirdiğini göreceğiz. Buna insanlar “şirketler batıyor” diyecek. Batma yok, ayıklama var. Favorim Elon Musk. İlginç gelebilir. Bana gelmeyecek.”

NİSAN AYINA DİKKAT!

“Bunu neden mi anlattım? Mart ve Nisan’da dünyada ticaret ve yasalar yeniden şekillenecek. Farklı manşet ve iflas olarak anlatacaklar. İnsanlar dünyada kriz başladı diyecek. Siz büyük fotoğrafın haberini önceden bilin. Hatırlatırım zamanı geldiğinde.”

Exit mobile version