İzmir Haberleri

Nitelikli dolandırıcılıktan tutuklanan Sedat Ocakcı: ‘Asıl mağdur benim’

Yüksek kar vaadiyle yatırımcıları dolandırdığı iddia edilen Ocakcı, “Suçsuzum” dedi. İzmir’de, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “Nitelikli dolandırıcılık” suçlarından tutuklanan 28 kişiden biri olan Ocakcı Holding sahibi Sedat Ocakcı (34), hakimlikteki ifadesinde suçlamaları kabul etmedi.

17 yaşından beri borsayla uğraşıyormuş

17 yaşından beri borsayla uğraştığını ve askeriyeden ihraç edilince borsa eğitimi aldığını belirten Ocakcı, borsa robotları kullandığını ve bu nedenle zarar etmediğini söyledi.

“Parası çalınan ve mağdur benim”

Mağdurlara paralarını vermek ve borsadan çıkmayı istediğini söyleyen Ocakcı, soğuk cüzdanı kaçıran Salih Han’ın arkasında kimin olduğunu bilmediğini, şirketinde FETÖ’den atılan 3 kişinin bulunduğunu belirterek, “Bunlar bana karşı gelen FETÖ’cüler de olabilir. Salih’e cüzdanı nakde çevirsin diye verdim. Çalındığını, mesaj attığı zaman anladım. Dubai’ye kaçtığını öğrenince, polis merkezine giderek şikayetçi oldum. Salih hakkında yakalama kararı var. Asıl parası çalınan ve mağdur olan benim” dedi.

Eşi sosyalleşsin diye oda vermiş

Eşinin şirket faaliyetleriyle ilgisinin bulunmadığını söyleyen Ocakcı, “Evde durmasın, sosyal olsun diye ona şirkette bir oda yaptım. Odasında ‘Yönetim Başkan Yardımcısı’ yazmasına rağmen imza yetkisi yoktur. Sosyal medyadaki paylaşımlar, ona sürprizlerimdir” dedi.

Mafya tehlikesi

Olayların sosyal medyada yayılmasından sonra güven kaybettiğini, mafya tipli kişilerin hedefi olup tehdit aldığını belirten ve kaçarken yakalanan Ocakcı, Kıbrıs’a gitme amacının eşini ve kayınvalidesini bırakıp geri dönmek olduğunu ifade etti.