NOAA güneş fırtınasını açıkladı, uzmanlar harekete geçti: “2025 yılında güneş fırtınaları artacak, ölümlere neden olacak!”

Bir süredir dünyanın dengesinin bozulduğunu ileri süren bilim insanları, özellikle son yıllarda etkisini iyiden iyiye arttıran iklim krizinin denge bozukluğunun en önemli göstergesi olduğunu ifade etmeye devam ediyorlar. Tarımdan gündelik yaşama birçok farklı kategoride oldukça önemli kayıplara sebep olan iklim krizleri, özellikle bu yıl kendisini iyice hissettirerek üretimlerin sekteye uğramasına ve canlıların yaşamlarının tehlikeye girmesine yol açtı.

Uzun yıllardır uyarıları yapılan ancak özellikle bu sene kendisini fiziki olarak daha çok hissettiren iklim krizleri, dünyanın bozulan dengesinin başka kayıplara da sebep olabileceğini gözler önüne serdi. Yapılan araştırmalar kapsamında giderek azalan dünya ömrünün bu tip olaylar ile daha büyük kayıplara sebep olacağı da anons edilmeye devam ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) 3 Ağustos Çarşamba günü için vatandaşları uyarmıştı. NOAA, çarşamba günü bir güneş fırtınasının yaşanacağını ve bu fırtınanın kişisel sağlıktan ziyade elektromanyetik alanları ve hayvanların yön bulma kabiliyetlerini etkileyeceğini bildirmişti.

NOAA tarafından yapılan duyurunun ardından tüm dünyayı yakından ilgilendiren bir açıklama daha yapıldı. Dün gözlenen güneş fırtınasından sonra yeni tespitlerini dile getiren bilim insanları, bu tip fırtınaların 2025 yılına kadar sıklaşacağını ve ciddi kayıplara sebep olabileceğini ifade ettiler.

SEBEBİ GÜNEŞ ATMOSFERİNDEKİ BİR DELİK!

NOAA’nın 3 Ağustos Çarşamba günü için yapmış olduğu güneş fırtınası uyarısının sebebinin, güneş atmosferinin yüzeyinde bulunan bir delik olduğu öğrenildi. Tespit edilen delikten gelen yüksek hızda güneş rüzgarlarının, Dünya’nın manyetik alanına çarptığı ve G- 1 sınıfı jeomanyetik bir fırtınayı tetiklediği öğrenildi.

KANADA VE ALASKA’DA GÖKYÜZÜ DEĞİŞTİ!

Dün için uyarıları yapılan güneş fırtınasının, Kanada ve Alaska bölgelerinde gökyüzünün renginde değişmelere sebep olduğu öğrenildi.

UZMANLAR YENİ FIRTINALARA KARŞI UYARDI!

Dünden sonra harekete geçen bilim insanları, yeni güneş fırtınalarına karşı uyardı. Yapılan açıklamalara göre özellikle son aylarda güneş sisteminin tek yıldızının mevcut döngüde birden fazla fırtınaya sebep olduğu ve bu döngünün 2025 yılına kadar zirve yapacağı bilgisi kaydedildi. Bilim insanları bu döngüler sonucunda oluşan güneş fırtınalarının elektrik alt yapılarına direkt olarak etki ettiğini ve ilerleyen seviyelerde canlı organizmaların yaşamlarını tehdit ettiğini bildirdiler.

Exit mobile version