Gündem

Nöbetçi Noterlik Uygulaması Yeniden Başladı

Pandemi dönemi nedeniyle ara verilen nöbetçi noterlik uygulaması yeniden başladı. 6 Nisan 2019 tarihinde ilk defa Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından başlatılan uygulama verilen aradan sonra 30 Haziran tarihinde Resmi Gazete ’de yayımlanan genelge doğrultusunda yeniden başladı.

Noterlik hizmetlerinin daha hızlı işlemesi ve daha verimli yürütülebilmesi için Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında nöbetçi noterlik uygulaması başlatıldı. Uygulamaya verilen ara kaldırıldı. Yaşanan yoğun talep üzerine o uygulama yeniden başladı.

Hafta Sonları 10.00 ile 16.00 Arası Hizmet Verecek

30 Haziran tarihinde resmi gazetede yayımlanan genelge ile nöbetçi noterlik uygulamasına yeniden başlandı. Bugün itibariyle başlayan uygulama kapsamında nöbetçi noterler hafta sonu 10.00 ile 16.00  saatleri arasında hizmet verecek.

Noter Faaliyetlerinin Yoğun Olduğu İL ve İlçelerde Arttırılacak

Pandemi dönemine uygun olarak alınan önlemlerle nöbetçi noterlik uygulamasına bugün saat 10.00’da yeniden başlandı. Nöbetçi noterlik uygulamasına pandemi döneminde alınan kararlar kapsamında Uygulamaya, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyesi doğrultusunda 17 Mart 2020’de ara verilmişti.  Yeniden uygulamaya geçen nöbetçi noterlik faaliyetlerinin tekrar başlatılması ile noter taleplerinin yoğun olduğu yerlerde nöbetçi noterlerin arttırılacağı belirtildi.