Kamu

Nüfus cüzdanı ile PTTBank şubesine başvurana bin 420 TL veriliyor: Vatandaşlar dikkat!

Türkiye’de milyonlarca kişi sigortalı olarak çalışıyor. Ancak sigortalı çalışan vatandaşlar hakları hakkında yeterli bilgiye sahip değiller. Oysa devlet sigortalı çalışanlara işsiz kaldıkları dönem için belirli bir süre geri ödemesiz para veriyor. Asgari ücretli çalışan için 1.420,14 olarak verilen ödemeyi almak için ise başvuru yapmak gerekiyor.

Başvurular, TC Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı ile birlikte her hangi bir PTTBank şubesine gerçekleştiriliyor.
Devlet sigortalı işsizlerin mağdur olmaması için işsizlik maaşı ödemesi yapıyor. Ödemeyi almak isteyenlerin işten ayrıldıktan sonra 30 gün içerisinde İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden başvuruda bulunması gerekiyor. 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün, 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün, 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün, süre ile işsizlik ödeneği ödemesi yapılıyor.

 

İşsizlik ödeneği ödemesi 2021 yılında son 4 ay asgari ücretli çalışan bir vatandaşa 1.420,14 olarak gerçekleştiriliyor.

Ödemeden faydalanmanın şartları

Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,
Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak,

İşsizlik ödeneği nasıl alınır?

İşsizlik ödeneği alma hakkı kazanan vatandaşlar, TC Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı ile birlikte her hangi bir PTTBank şubesine başvurarak ödemelerini alabiliyorlar. Ödemeler her ayın beşinde aylık olarak gerçekleştiriliyor.