Nüfus Cüzdanı olan mutlaka yapsın: Bakanlık açıkladı, 10 yıl boyunca kullanacaksınız!

Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanına sahip herkesi ilgilendiriyor. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü açıkladı. Tüm vatandaşların nüfus cüzdanlarını kimlik kartları ile değiştirmesi gerekiyor.

Bu yılsonuna kadar vatandaşların nüfus cüzdanlarını kimlik kartları ile yenilemesi gerekiyor. Ancak yenilemenin nasıl yapılacağını bilmeyen vatandaşlar bulunuyor. Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sosyal medya üzerinden kimlik kartı almak isteyenler için bir video yayınladı. Yayınlanan videoya göre kimlik kartlarının 10 yıl geçerlilik süresi bulunuyor.

Söz konusu videoda şu ifadeler yer aldı:

“Kimlik kartı sahibi olmak çok kola. Başvuru yapmadan önce kimlik kartı bedelini, vergi dairesi müdürlüklerine, PTT şubelerine, anlaşmalı bankalara veya interaktif vergi dairesine yatırabilirsiniz. Başvuru esnasında nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, uluslararası aile cüzdanı gibi kimliğinizi ispata yarayacak herhangi bir belgenin yanınızda olması yeterli. Ayrıca son 6 ay içerisinde çektirdiğiniz biometrik fotoğrafınızı da yanınıza almayı unutmayınız.

Çok mu yoğun çalışıyorsunuz? Hizmet alma zamanınızı randevu.nvi.gov.tr adresinden veya ALO 199’dan randevu alarak kendiniz belirleyebilir veya acil durumlarda sınırlı kontenjan içerisinde randevusuz olarak işlem yapmak üzere en yakın Nüfus Müdürlüğü’ne müracaat edebilirsiniz.

Kullanılan yeni teknolojiler sayesinde artık onlarca evraka gerek yok. Başvuru işleminiz tamamlandıktan sonra size özel oluşturulan PİN, PUK ve Kişisel mesaj bilgilerinin bulunduğu zarfı tarafınıza güvenli şekilde saklanmak üzere elden teslim edilir. Gerekli bilgilendirmeler belirttiğiniz cep telefonu numaranıza kısa mesaj olarak gönderilir. Kişiselleştirilen kimlik kartınız belirlediğiniz adres ve belirlediğiniz kişiye teslim edilir. Tüm bu süreci e-Devlet Kapısı’ndan veya randevu.nvi.gov.tr adresinden de takip edebilirsiniz. Yüksek güvenlikli yeni kimlik kartınız sayesinde artık bilgileriniz güvende.

Milli işletim sistemine sahip talep edilmesi halinde elektronik imza aracı olarak kullanılabilen, 10 yıl geçerlik süreci olan temaslı ve temassız yongaya sahip yenilenen ve kolay taşınabilir kimlik kartınızı anlaşmalı ülkelerde seyahat belgesi olarak da kullanabilirsiniz. Yeni kimlik kartı sayesinde bir çok işlemi kolayca halledebilirsiniz.
Hala nüfus cüzdanı mı kullanıyorsunuz? En yakın Nüfus Müdürlüğü’ne başvurun ve kimlik kartınız kapınıza kadar gelsin. “

Exit mobile version