Numan Kurtulmuş’tan EYT açıklaması: İmkanlar el verdiğinde, adımlar atılır!

2022 yılının gelmesi ile birlikte, devlet tarafında vatandaşın hizmetine sunulan pek çok başlıkta yeni düzenlemelere gidildi. Yıllardır EYT ile ilgili çalışmaların yapılmasını bekleyen vatandaşlar ise yeni dönemde emeklilikte yaşa takılanlar konusuna dair herhangi bir düzenleme yapılıp yapılmayacağını merak ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in EYT ile ilgili yaptığı olumlu açıklamalara, bugün itibari ile bir yenisi daha eklendi. Ak Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş yaptığı konuşmada EYT konusunu da bir açıklık getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Müjdelemişti!

1999 yılından beri yürürlükte olan emekli olma yaşı kanunu, milyonlarca vatandaşın emekli olmak için yerine getirilmesi gereken tüm şartları sağlamış olmasına rağmen önlerinde engel olarak duruyor. Uzun süredir bu konu ile ilgili düzenleme yapılmasını bekleyen vatandaşları sevindirecek olan haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin müjdeledi.

Geçtiğimiz günlerde Bakan Bilgin’in açıklamaları ile netliğe kavuşan EYT konusunun, bu yıl içerisinde Meclis’e taşınacağı bildirildi. Bakan Bilgin EYT ile ilgili yaptığı açıklamada, çalışmaların sürdüğünü bu yıl içerisinde EYT konusunda değişiklikler yapılacağını duyurdu.

Ak Parti Başkanvekili Numan Kurtulmuş Açıkladı!

Bir kanalın canlı yayınına konuk olan Ak Parti Başkanvekili Numan Kurtulmuş, kendisine yöneltilen gündem sorularını cevapladı. Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a, yeni dönemde EYT ile ilgili bir çalışmanın yapılıp yapılmayacağı da soruldu. Kurtulmuş, yöneltilen soruya şu şekilde cevap verdi: “Bu konu ile ilgili sonuç olarak olanaklar, öncelikler ve devletin şartları göz önünde barındırılır ve buna göre de vatandaşın taleplerine doğru, imkân elverdiğinde adımlar atılır.”

Kafaları Karıştırdı!

Canlı yayın esnasında Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un EYT sorusuna “öncelikler önemli, vakti geldiğinde adım atılır” şeklinde çelişkili bir cevap vermesi, daha önce müjdelenen EYT düzenlemesi ile ilgili kafaların karışmasına sebep oldu.

Numan Kurtulmuş EYT açıklamalarını sonlandırırken, vatandaşın gönlünü rahatlatacak ifadeler kullandı. Kurtulmuş EYT açıklamasını şu sözler ile bitirdi: “Vatandaşların makul taleplerine kulak tıkamak mümkün değildir. EYT konusu ile ilgili gelen talepler, görmezden gelinmiyor.”

Exit mobile version