Ekonomi

O bankada parası olanlara sevindiren haber! Para gönderme işlemlerinde büyük kolaylık

Halkbank tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada para gönderme işlemi hakkında önemli bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada para gönderme işleminde yeni düzenleme ile IBAN numarasına gerek kalmayacağı ifade edildi.

HALKBANK’TAN YAPILAN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili olarak Halkbank tarafından yapılan açıklamada “Kolay Adres, IBAN ya da hesap bilgilerinize ihtiyaç duyulmadan para transferi yapılmasını sağlayan, Merkez Bankası ve BKM ile ortak geliştirilen bir özelliktir. Dijital kanallarımızdan para transferlerini kolay ve hızlıca yapabileceğiniz yeni bir dönem sizleri bekliyor.” ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada Kolay Adres uygulaması ile cep telefonu numarası, e-posta adresi, T.C. Kimlik, Vergi Kimlik, Yabancı Kimlik Numarası veya Pasaport Numarası bilgilerinizle hesaplarınızı eşleştirerek, IBAN’a gerek kalmadan para transferi kolaylığı olacağı ifade edildi. Bu doğrultuda bu özelliğin çok yakında geleceği ifade edildi.

Yapılan açıklamada “Örneğin; Kolay Adres olarak cep telefonu numaranızı tanımladığınız durumda size para gönderecek kişiye cep telefonu numaranızı iletmeniz yeterli. Bu durumda gönderilen tutar cep telefonu numaranızla eşleştirilmiş olan banka hesabınıza geçecektir.” ifadelerine yer verildi ve kolay adres taşımanın nasıl yapılacağına yer verildi.

KOLAY ADRES TANIMLANMASI

Kolay adres tanımlanması işlemi için şu adımlar izlenecektir:

Halkbank Mobil’e giriş yaptıktan sonra Para Transferi > Kolay Adres işlem adımlarını izleyerek ya da Halkbank İnternet Şubesi’ne giriş yaptıktan sonra Para Transferi > Kolay İşlemler > Kolay Adres İşlemleri adımlarını izleyerek bilgilerinizi dilediğiniz hesabınıza tanımlayabilirsiniz.