Ekonomi

O haber ajansları haziran ayı enflasyon tahminlerini yayınladı! Memurlar ve emekliler temmuz zammı konusunda umutlandı!

Her ayın başında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verilerinin haziran ayı duyurusu için geri sayım başladı. 4 Temmuz Pazartesi günü Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan haziran ayı enflasyonu ile birlikte yılık ilk 6 aylık periyoduna ilişkin enflasyon verisi tamamlanmış olacak.

4 Temmuz için geri sayım başlamışken, maaşlarına açıklanan orana göre zam alacak olan memur ve emeklileri tedirgin bir ruh hali sardı. Giderek artan enflasyon karşısında geçim derdine düşen vatandaşlar, temmuz ayında maaşlarına yapılacak olan zam oranının enflasyonun üzerinde olup olmayacağını merak ediyorlar.

Vatandaşların heyecanlı bekleyişlerine, iki haber ajansından yanıt geldi. Anadolu Ajansı ve Reuters, düzenledikleri enflasyon tahmini anketlerinin sonuçlarını yayınladı.

Anadolu Ajansı Enflasyon Beklenti Anketine Göre Aylık Enflasyonu Açıkladı!

Anadolu Ajans tarafından düzenlenen Enflasyon Beklenti Anketi’nin sonuçları belli oldu. AA Finans tarafından yayınlanan sonuçlara göre ankete katılan 15 ekonomistin haziran ayı ortalama enflasyon beklentilerinin yüzde 4,44 olduğu öğrenildi. Katılımcıların en düşük yüzde 3 en yüksek ise yüzde 5,73 tahmininde bulunduğu bildirildi.

Reuters Haziran Ayı Enflasyon Tahmini!

Reuters da 12 ekonomistin katılım sağlamış olduğu enflasyon beklentisi anketinin sonuçlarını yayınladı. Haber ajansı tarafından yayınlanan sonuçlara göre ekonomistlerin haziran ayı ortalama enflasyon beklentisinin yüzde 5,38 olduğu öğrenildi. Katılımcıların en düşük yüzde 3,5 en yüksek ise yüzde 6,38 tahmininde bulunduğu bildirildi.

Yılsonu Tahminleri Yükseldi!

AA Finans ve Reuters tarafından düzenlenen enflasyon tahmini anketinin sonuçlarında, yıllık enflasyon tahminlerine de yer verildi. Buna göre AA anketine katılan ekonomistlerin yılsonu enflasyon beklentilerinin yüzde 61,2’de yüzde 65,5’e, Reuters anketine katılan ekonomistlerin yılsonu enflasyon beklentilerinin ise yüzde 63,5’ten yüzde 69,5’e yükseldiği bilgisi kaydedildi