Ekonomi

O ilde büyük dönüşüm: TOKİ yüzlerce konut yapacak

Körfez ilçenin en önemli gündem maddelerinden biri, TÜPRAŞ’a çok yakın olan Barbaros Mahallesi ve Kabakoz mevkiindeki konutların başka bir alana taşınmasıydı. Konuyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesi daha önce birlikte çalışma yürütmüş ve Kentsel Dönüşüm alanındaki vatandaşların oturması için Derince’de toplu konut yapılmasına karar verilmişti.

İHALESİ 3 EKİM’DE

Körfez ve Derince sınırının Yenikent’e yakın olan kısmında hayata geçirilecek proje kapsamında TOKİ tarafından 1. Etap olarak 534 konut, 40 adet dükkan, 1 adet cami inşa edilecek, altyapı ve çevre düzenlemeleri gerçekleştirilecek. Söz konusu proje, 3 Ekim günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek yapım ihalesi ile birlikte start almış olacak.

ÇED TOPLANTISI YAPILACAK

TOKİ ihale öncesinde ÇED başvurusunda bulundu. Başvuru ile birlikte söz konusu projenin çevre etkileri değerlendirilecek. Ardından rapor hazırlanacak ve yetkililer ilerleyen tarihlerde bölgede oturan vatandaşlara projenin çevreye etkileriyle ilgili bilgi verecek. Böylelikle önemli projede bir önemli aşama daha geçilmiş olacak.