O illerde yaşayanlar dikkat! Salı gününe herkes dikkat etsin: İşi olmayan dışarı çıkmasın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava durumu tahminlerini açıkladı. Bölge bölge yapılan değerlendirmelerde, önümüzdeki günler için hava durumu ve yağış beklentileri paylaşıldı.

Yağış Tahminleri

Marmara’nın batısı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Osmaniye çevreleri, Adana’nın kuzey ve doğusu, Hatay ve Kahramanmaraş’ın batı ilçeleri, Samsun ve Ordu’nun iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli yağışlar görülebilir.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi devam ediyor. Ayrıca, Batı Karadeniz kıyılarında güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat kısa süreli 80 km/saat) beklendiğinden, ulaşımda aksamalar ve olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Batı kesimlerde hava sıcaklıklarının 2-4 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güneyli yönlerden esecek ve yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette olacak.

Normallerin Üstünde Olacak

Meteoroloji uzmanı Mehmet Özdemirci, haftalık hava durumu hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Önümüzdeki günlerde genellikle aralıklı yağışlar görülecek. Hafta başında ise batı bölgelerde yağış beklentimiz var. Sıcaklıklarda ise artış bekliyoruz ve salı gününden itibaren ülke genelinde mevsim normallerinin üstünde sıcaklıklar yaşayacağız.”

Exit mobile version