Hava Durumu

O illerde yaşayanlar için sağanak ve fırtına uyarısı verildi

Meteoroloji tarafından yapılan son açıklama ile o illere flaş uyarı geldi. Sağanak ve fırtınanın etkili olacağı o illerde yaşayanlar dikkat edilmesi ve tedbir alınması yönünde ciddi uyarılar yapıldı.

Sibirya üzerinden yurda giren soğuk hava dalgaları etkisini azaltmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul başta olmak üzere birçok il için sağanak ve fırtına uyarısında bulundu. İstanbul’ beklenen kar yağışının olmaması ile flaş bir açıklama geldi. İstanbul ve birçok ilde etkili olacak sağanak ve fırtına için vatandaşların dikkat etmesi yönünde uyarıda bulunuldu.

Sağanak ve fırtına dışında bir de çığ tehlikesi uyarısı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son açıklamasına göre ülkenin genelinde parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu hariç tüm bölgelerde yağış beklendiği söyleniyor. Sağanak şeklinde olacak yağışların, Antalya’nın doğusu, Kaş, Finike ve Demre ilçeleri, Mersin’in batı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli beklenmekte. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde ise yer yer sis hadisesi beklenmekte. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda ise çığ tehlikesi olduğunu, çok dikkatli olunması gerektiğinin açıklanmasını yaptı. Kuzey ve güney kesimlerde 4 ila 6 derece kadar artacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı açıklaması yapıldı. Marmara, Ege ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli bir rüzgar beklendiği açıklandı.

Ulaşımda aksamalar, su baskınları gibi durumlar için tedbir alınması gerekiyor

Yağışlar Antalya’nın doğu ilçelerinde, Mersin’in batı ilçelerinde ve Balıkesir’in batı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olarak seyredecek. Çanakkale’nin güneyi, Batı Karadeniz, Adana’nın doğusunda olan illerde kuvvetli bir yağış olacağı, ulaşımda aksamalar ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması ve tedbir alınması gerektiği açıklandı. Yurdun hemen hemen her yerinde kuvvetli yağış beklentisi olduğu ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğine dair önemli uyarılar yapıldı. Yüksek kesimler başta olmak üzere yurdun genelinde kuvvetli rüzgar etkisini gösterecek. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, yüksek kar örtüsüne sahip eğilimli bölgelerde çığ gibi olumsuzluklar yaşanabileceği yönünde açıklamalar yapıldı.