Gündem

O şehirde 7.0 şiddetinde deprem bekleniyor! Uzmanlardan önemli uyarılar geldi

Deprem uzmanı Naci Görür zaman zaman yaptığı açıklamaları ile gündeme geliyor. Toplum tarafından Naci Görür’ün açıklamaları dikkat çekerken bu açıklamalar ile de yol haritasının çizilebileceği gündeme geliyor. Yeni yaptığı açıklamalarında 7.0 şiddetinde deprem beklendiğini belirten Naci Görür çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

Tüm bunlarla beraber Manisa Genç İş İnsanları Derneği (MAGİAD) tarafından düzenlenen ‘Manisa Depreme Hazır mı?’ paneline katılan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, önemli açıklamalarda bulunarak  Türkiye’de büyük ölçüde ciddi deprem bölgelerinin bulunduğuna dikkat çekerek, halkın depreme yönelik bakış açısını değerlendirdi. Ayrıca Görür açıklamalarında halkın sıklıkla “Deprem olacak mı? Ne zaman olacak?” gibi sorular sorduğunu ancak bu soruların yanlış olduğunu ifade etti.

SÜREKLİ BİR TEHDİT OLARAK KABUL EDİLMELİ

Depremin binlerce yıldır var olduğunu ve gelecekte de devam edeceğini ifade eden Görür açıklamalarının devamında korku ve endişeyle sorulan bu soruların terk edilmesi gerektiğini paylaşarak eepremin anlık bir olay olmadığını, sürekli bir tehdit olarak kabul edilmesi gerektiğini de bildirdi.

Ayrıca Görür açıklamalarında depreme karşı alınabilecek en etkili önlemin, ileri teknoloji ülkelerinde olduğu gibi bilimin egemen olduğu, depreme dayanıklı kentlerin oluşturulması olduğunu ifade ederek bunun için bilimsel ve teknolojik çözümlerin kullanılması gerektiğini aktardı.

7.0 DEPREM BEKLENTİSİ

Manisa’nın deprem riskine dikkat çeken Görür, bölgenin tarihinde birçok büyük depremin yaşandığını hatırlatarak eğer deprem olursa Manisa’da önemli ölçüde can ve mal kaybı yaşanabileceğini belirtti. Ayrıca Görür açıklamalarının devamında bu nedenle Manisa’nın depreme hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca  7.0 ve daha üstü bir deprem beklentisinin oluşabileceği de gündeme geldi.