Editörün SeçtikleriEkonomi

O şehirde yaşayanlar dikkat! toplu taşımaya zam geldi: İşte yeni fiyatlar

Artan enflasyon ve ülke genelindeki ekonomik kriz, hemen hemen tüm ürün ve hizmetlere zam yapılmasını beraberinde getirirken İstanbul ve Ankara’da yaşanan toplu taşıma zammının ardından, şimdi de Afyonkarahisar’dan benzer bir zam haberi geldi ve Afyonkarahisar Belediye Meclisi, 1. Başkan Vekili Kemal Demirkırkan’ın başkanlığında toplandı ve çeşitli kararlar alındığı ifade edildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Konu ile ilgili olarak Belediye toplantısında, gençlerin sporla ilgilenmelerini teşvik etmek ve sporu sevdirmek amacıyla yapılacak Gençlik ve Spor Şöleni’ne dair önemli kararlar alındığı belirtilerek şölende düzenlenecek Parkur Yarışması ve Ayak Tenisi Yarışmaları’nda ilk üç sırayı elde eden altı kişiye toplamda 20 bin TL ödül verileceği kararlaştırıldığı ifade edildi. Bununla beraber ihtiyaç sahibi ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine nakdi eğitim yardımı sağlanması oy birliğiyle kabul edildiği bildirildi.

ZAM KARARI ALINDI

Afyonkarahisar’da şehir içi toplu taşıma ücret tarifesi de güncellendiği ifade edilerek yapılan Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda, yeni ücretler şu şekilde belirlenmiş: nakit biniş 15 TL, kartlı biniş 14 TL, öğrenci kartı 12 TL, abone kart dolumu 900 TL, öğrenci kart dolumu 750 TL ve aktarma ücreti 5 TL olarak oy çokluğuyla onaylandğı ifade edildi.

Belediye meclisi, Özbekistan Cumhuriyeti’ne bağlı Namangan şehri ile Afyonkarahisar arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasını da kabul etti. Bu bağlamda, Belediye Başkanı Burcu Köksal’a protokol yapma yetkisi verildi.