GündemSağlık

O Yerde Koronavirüs Nedeniyle Hayatını Kaybedenlerin Ailelerine 674 Dolar Veriliyor

Uzun zamandır tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü mutasyona uğramaya devam ediyor. İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve her geçen gün etkinliğini arttıran koronavirüs hala dünyanın bir numaralı gündemi. Virüsün geçirdiği mutasyonlar, virüsün insana etkisini kayda değer bir şekilde etkiliyor. Koronavirüsün en çok etkilediği ülkelerden biri olan Hindistan yeni bir adım atıyor.

Her Ölüm Vakası İçin 674 Dolar Ödenecek

Bir grup avukatın Hindistan afet yasasını referans göstererek Kovid-19 ölümleri için tazminat talep etmesi üzerine Hindistan hükümetinin aldığı karar doğrultusunda covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine para ödenecek. BBC’nin haberine göre, Alınan karar , Hindistan Yüksek Mahkemesi, tarafından da onaylandı. Hükümet koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarının ailelerine, her ölüm vakası için 674 dolar (50 bin rupi) tazminat ödeme kararını onayladı.

Tazminat En Yakın Akrabaya Ödenecek

Yüksek Mahkeme Hakimi Mukesh Shah, yaptığı açıklamada, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin en yakın akrabasına bir ay içerisinde tazminat ödeneceğini bildirdi.