Genel

ODD araç satışının yüzde 1 arttığını duyurdu, araç markaları harekete geçti! 2022 Temmuz ayı zamlı araç satış listeleri tek tek yayınlandı!

Ekonomi piyasalarının Aralık 2021 tarihinde ulaştıkları rekor seviyeler, pek çok sektörde olduğu gibi otomotiv sektöründe de fahiş fiyatlandırmaların ortaya çıkmasına sebep oldu. Ek olarak 2022 yılının başı itibari ile etkisini iyiden iyiye hissettiren çip krizinin ortaya çıkması hem ikinci el hem de sıfır kilometre araçların satış fiyatlarında nerede ise 2 katlık bir farkı gözlenmesine yol açtı.

Otomotiv sektörü kapsamında yapılan son araştırmalara göre bazı araç modellerinin fiyatlarına, son 2 iki ayda 150 bin TL’lik farkların yansıtıldığı ortaya çıktı. Ancak sektörde gözlenen tüm bu fiyat hareketliliğine rağmen ihracatın arttığı ve ülke için araç satışının da bir önceki yılın aynı dönemine göre arttığı kaydedildi.

Temmuz ayına girilmesi ile birlikte araçlarının güncel satış fiyatlarını yayınlayan çoğu firma, tüketici tarafından hayal kırıklığı ile karşılandı. Vatandaşların beklentilerini karşılamayan fiyatlar, yine dudak uçuklattı.

ODD Satışların Arttığını Açıkladı!

Geçtiğimiz günlerde temmuz ayı raporunu yayınlayan Otomotiv Distribütörleri Derneği, herkesi şaşırtan bir sonuç ilan etti. ODD tarafından yayınlanan rapora göre araç satışlarının, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1 oranında arttığı kaydedildi.

İhracat Arttı!

Uludağ Otomotiv Endüstri İhracatçıları Birliği, otomotiv sektörüne ilişkin bir açıklamada bulundu. OİB tarafından yapılan açıklamaya göre haziran ayı ihracatının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,9 oranında arttığı bilgisi kaydedildi.

Güncellenen Araç Satış Fiyatları

Temmuz ayının girilmesi ile birlikte yayınlanan bazı zamlı araç fiyatları şu şekilde:

  • Volkswagen 1.0 80 PS Impression- Manuel: 488.900 TL
  • Seat Ibiza 1.0 Evo 80 HP Style: 450.000 TL
  • Skoda Fabia 1.0 TSI 95 PS Elite: 459.462
  • Citroen C4 Feel 1.2 PureTech 100 HP- Manuel: 582.000 TL
  • Dacia Sandero Comfort 1.0 Turbo X-tronic: 456.000 TL

Fiat Egea Easy 1.4 Fire 95 HP- Benzinli Manuel: 364.900 TL