Ödeme tarihi açıklandı! 31 Mart’a kadar dilekçe verenlere ikramiye verilecek

Emeklilik dilekçesi 31 Mart’a kadar verilirse bayram ikramiyesi alınabileceği belirtilerek Ramazan Bayramı ikramiyeleri ise 2-5 Nisan’da hesaplarda olacağı paylaşıldı. Ancak, emeklilik dilekçesi 1 Nisan’dan sonra verilirse bu yılki Ramazan Bayramı’nda ikramiye alınamayacağı paylaşılırken emeklilik dilekçesi 1 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında verilirse EYT’liler Kurban Bayramı’nda zamlı ikramiyeden yararlanabilecekleri ve Nisan ayı içinde vefat eden emeklilerin hak sahipleri de bayram ikramiyesini alabilecekleri bildirildi.

Dul ve Yetim Aylığı Alanlara Bayram İkramiyesi

Dul ve yetim aylığı alanlar, ölen eşin veya anne-babanın emekli aylığına bağlı olarak bayram ikramiyesi alacaklar. Örneğin, ölen eşin emekli aylığının yüzde 50’si oranında dul aylığı alan eşe 1.500 TL, yüzde 25’i alan kıza ise 750 TL ikramiye ödenecek.

İş Göremezlik Geliri Alanlara da Bayram İkramiyesi

İş kazası veya meslek hastalığı nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri alanlara da bayram ikramiyesi ödenecek. İş göremezlik derecesine göre belirlenen miktarlarda ikramiye verilecek. Meslekte kazanma gücü kaybı oranı yüzde 25 olanlara 750 TL, yüzde 45 olanlara ise 1.350 TL ikramiye ödenecek.

SGK’nın Ödeme Yapacağı Kişiler

SGK’dan birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara, en fazla ödemeye hak kazandıkları dosya üzerinden ikramiye verilecek. Bir kişi hem kendi çalışmasından dolayı emekli aylığı, hem de ölen eşinden dolayı dul aylığı alıyorsa sadece kendi emekliliğinden dolayı 3.000 TL ikramiye alacak.

Exit mobile version