Ödemeler ailedeki kişi sayısına göre değişiyor: Devlet 4 kişilik hanelere devlet aylık 114 TL yardım yapıyor!

Türkiye’de elektrik faturası ödemekte zorlanan vatandaşlar için yeni gelişmeler yaşandı. Buna göre, devlet faturalarda destek ödemesini güncelledi. egehaber.comEvde yaşayan kişi sayısı değişse de devlet 114.44 liraya kadar destek veriyor. Destekten faydalanmak isteyenler sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuruda bulunabilirler.

Vatandaşların ekonomik olarak mağduriyet yaşamaması için devlet tarafından çeşitli destekler sağlanıyor. Bu desteklerden bir tanesi de elektrik faturası desteği. egehaber.com Devlet tarafından sağlanan destekten faydalanmak isteyenlerin ilçelerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuruda bulunması gerekiyor.

Ödemeler ailedeki kişi sayısına göre değişiyor:

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (68.67 lira).
3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (91.56 lira).
4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (114.44 lira).
5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (137.33 lira)
Ayrıca kronik rahatsızlığı nedeniyle cihaza bağlı yaşayan hastalar için ödenen elektrik faturası desteği 200 liraya kadar destek ödemesi yapılıyor.

Başvuru sırasında yanında bulunması gerekenler

Başvuru dilekçesi,
Başvuru yapan kişinin ve diğer aile fertlerinin üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı olan kimlik kartlarının fotokopisi,
Güncel elektrik faturası olması gerekir.
Devlet tarafından yapılan elektrik desteği PTT aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Bu nedenle PTT’ye geçerli kimlik belgesi ve mesken elektrik faturasını ibraz etmek gerekiyor.

Exit mobile version