EkonomiGündem

Ödemeler artırıldı: 5 bin 97 TL’den 7 bin 608 TL’ye yükseltildi!

Ödemelerle ilgili tüm gelişmeler yakından takip ediliyor. Mart ayına girilmesiyle birlikte maaş ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Şubat ayında yapılmaya başlayan zamlı ödemelerle birlikte bu ay da hesaplara 7 bin 608 TL yatacak. Hak sahiplerinin hesabından 15 Mart itibariyle 7 bin 608 TL geçecek. Yapılan artışla ödemeler 5.097 TL’den 7.608 TL’ye yükseltilmişti.

Devlet tarafından yapılan destek ödemeleri sürüyor. Bu ödemelerden biri de evde bakım maaşı oldu. Evinde yaşlı, bakıma muhtaç, engelli kişilere bakanlara her ay belirli tarihlerde evde bakım maaşı yatıyor. Evde bakım maaşı ödemeleri hak sahiplerine her ayın 15’i ile 31’i arasın yatıyor. Buna göre, ayın 15’inden itibaren ödemelerin yatıp yatmadığı hem SMS yoluyla hem de e-Devlet üzerinden kontrol edilebiliyor.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.