EkonomiGündem

Ödemeler artırıldı: Hesaplara 7 bin 608 lira yatacak!

Asgari ücret dahil yapılan maaş zammının ardından evde bakım maaşı ödemeleri merak konusu oldu. Devlet tarafından yapılan evde bakım maaşı ödemelerinin ne kadara yükseldiği araştırılıyor. 2023 yılında 5 bin 97 lira olarak hak sahiplerine ulaştırılan evde bakım maaşlarına zam geldi. Hak sahipleri maaşlarını zamlı alacak.

Evinde yaşlı, bakıma muhtaç, engelli kişilere bakanlara her ayın 15’i ile 31’i arasında ödeme yapılıyor. Söz konusu destekten yararlanan vatandaşların maaşları yükseldi. Evde bakım maaşı yapılan zamla birlikte 5 bin 98 liradan, 7 bin 608 liraya yükseldi.

ZAMLI EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Devlet tarafından evinde yaşlı, engelli, bakıma muhtaç ve yaşlılara bakanlara her ay belirli tarihlerde maaş yatıyor. Bu maaşlara yeni yılla birlikte zam geldi. Memur maaş zammına göre değişen evde bakım maaşı yapılan zamla birlikte 5 bin 98 liradan, 7 bin 608 liraya yükseldi.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı sorgulamanın nasıl yapılacağı merak ediliyor. Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden sorgulanıyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor.