Ödemeler bugüne çekildi: Vatandaşlara duyuru yapıldı, Ocak’ta değil bugün hesaplara yatacak!

Ocak’ta hesaplara yatırılması beklenen ödemeler ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamaya göre, ödemeler bugüne çekildi. Vatandaşların hesaplarına bugün yatırılacak.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuru ile Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin bugüne çekildiğini bildirdi.

Konu ile ilgili açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan ’ın tensipleriyle, Ocak ayının ilk haftası yapılacak olan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini öne çekerek 29 Aralık Perşembe (bugün) hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz.
Türkiye Aile Destek Programı kapsamında 3 milyon hanemize 2,9 milyar TL, “Çocuk Desteği Bileşeni” kapsamında 2,2 milyon hanemize 919 milyon TL olmak üzere toplam 3 milyon hanemize 3,8 milyar TL tutarında ödeme yapacağız.

Böylece Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri kapsamında yıl sonuna kadar 3 milyon tekil hanemize aktardığımız toplam destek tutarı 13 milyar TL’yi aşmış olacak.

Ayrıca yıl sonuna kadar Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri kapsamında çocuk bileşeni ile toplam 5,6 milyon çocuğumuz için 2,6 milyar TL ödeme gerçekleştirmiş olacağız.

 

Exit mobile version