EkonomiKamu

Ödemeler yarın hesaplara yatıyor: IBAN bilgisi eksik olanlar PTT üzerinden alabilecek!

Yüz binlerce kişinin beklediği ödemeler yarın yapılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, haziran ayına ilişkin Nakdi Ücret Desteği ödemeleriyle ilgili açıklama yaptı. Bakan Bilgin açıklamasında 9 Temmuz Cuma günü paraların hesaplara yatacağını belirtti. Ödemeler banka hesaplarına yapılacak. IBAN bilgisi eksik olanlar ise paralarını PTT üzerinden alabilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Haziran ayına ilişkin Nakdi Ücret Desteği ödemelerinin 9 Temmuz’da gerçekleştirileceğini duyurdu.

Ödemelerin banka hesapları üzerinden yapılacağını vurgulayan Bakan Bilgin, sistemde IBAN bilgisi eksik veya hatalı olan kişilerin ödemelerinin ise PTT aracılığıyla gerçekleştirileceğini duyurdu.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE KADAR?

2021 yılı için ise günlük nakdi ücret desteği miktarı, 13 Ocak 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile asgari ücret artış oranında (yüzde 21,56) artırılarak günlük 47,70 TL’ye çıkarılmıştı. Nakdi Ücret Desteği, bir ay içerisinde en fazla 30 gün olmak üzere işçinin kendisine ödeniyordu. Nakdi ücret desteği, 1500 lira olarak açıklanmıştı.