EkonomiGündem

Ödemelerle ilgili müjdeli haber: Önümüzdeki günlerde hesaplara 1250 TL para geçecek!

Ödemelerle ilgili beklenen açıklama geldi. Devlet destekleri yakından takip edilen konular arasında yer alıyor. Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahiplerine her ay destek veriliyor. Söz konusu destek ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak edilirken, Bakan Yanık açıklama yaptı.

Dar gelirli ailelere destek ödemesi yapılıyor. Her ay yapılan ödemelerin bu ay ne zaman hesaplara yatacağı açıklandı. Bakan Yanık, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ”Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine, Aile Destek Programı ödemelerinin yeni yıldan önce hesaplara yatırılması için çalışmalara başladık.” ifadelerini kullandı.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Hakan Çelik’in CNN TÜRK canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Seyircilerden gelen, “Aile destek paketi ödemeleri ocak ayının 8’inde değil de yılbaşından önce yatar mı?” sorusuna Bakan Yanık, “Hemen çalışalım. Şuanda doğrusu tarihi hatırlamıyorum ama yılbaşından önce bir yılbaşı hediyesi yapalım inşallah.” yanıtını verdi.

Bakan Derya Yanık sosyal medya hesabı Twitter’dan da yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine, Aile Destek Programı ödemelerinin yeni yıldan önce hesaplara yatırılması için çalışmalara başladık.” ifadelerini kullandı.

AİLE DESTEK YARDIMI ARTACAK MI?

Aile destek yardımı ödemelerinin, asgari ücret zammı sonrası artıp artmayacağı merak konusu oldu. Bakanlık ödeme tutarını geçtiğimiz aylarda 850 TL-1.250 TL olarak güncellemişti.

Yeni yılda ödemelerin miktarının ne kadar olacağına yönelik bir açıklama gelmedi.