OECD Açıkladı: Türkiye’de Gençlerin Yüzde 70’i Ekonomik Endişe İçinde

OECD’ den araştırma. Türkiye’de gençlerin yüze 70’i ekonomik endişe içinde.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Türkiye’de her 4 gençten 3’nün ekonomiye dair endişeleri olduğunu belirtti. Araştırma sonuçlarına göre pandemi dönemimde gençlerin yüzde 65’i hanesinde bir iş kaybı olduğunu ifade etti.

OECD’nin yapmış olduğu araştırmaya göre gençlerin en çok ekonomik sorun yaşadığı ülkeler sıralamasında Türkiye, 4. sırada. Listede ilk sırada Şili olurken Şili’yi Meksika ve Slovenya takip etti.

Araştırmada gençlerin en az finansal sorun yaşadığı ülkeler ise Avusturya, Fransa, Almanya ve Hollanda oldu.

Yapılan araştırmada gençlere sorulan ; “Ailenizin ve kendinizin ekonomik durumuna dair endişeniz var mı” sorusuna Türkiye’de yaşayan 4 gençten 3’ü  “evet endişeliyim” diye yanıt verdi.

Türkiye Estonya ve Meksika’dan Sonra Üçüncü Sırada Yer Aldı

SÖZCÜ Gazetesinin haberine göre; Türkiye’de gençlerin yüzde 65’inin evinde pandemi başladığından bu yana bir iş kaybı yaşandı.

Yapılan araştırmada yaşanan iş kayıpları da araştırıldı.  Buna göre pandemi  dönemi başladığından beri Türkiye’de yaşayan  gençlerin yüzde 65’inin evinde bir iş kaybı yaşandı. Bu oranlara bakıldığında Türkiye araştırmaya katılan  25 OECD ülkesi içinde Estonya ve Meksika ile ilk 3’te yer aldı.

Pandemi Döneminde Gençlerin Akıl Sağlığı Bozuldu

OECD’nin yürüttüğü araştırmada Türkiye’deki gençlerin yüzde 30’u bu süreçte akıl ve ruh sağlığının bozulduğunu ifade etti. Araştırmaya göre genç kadınların akıl sağlığı erkeklere oranla çok daha bozuk.

OECD’nin yaptığı global araştırmada pandemi döneminde gençler işsizlik baskısı altına girdi. Araştırma verilerine göre üç gençten birinin finansal sıkıntı içinde.

Exit mobile version