EğitimEkonomiGündem

Öğrenci burslarına dolarla %27 zam

Öğrenci burslarına dolarla %27 zam geliyor. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan az önce geldi.

Öğrenci burslarına zam
Öğrenci burslarına zam

Öğrenci burslarına dolarla %27 zam

Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala lisansüstü öğrencilerini ilgilendiren açıklama az önce  geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilere %27’lik zam uygulanacağını söyledi. Zammın ise döviz cinsinden karşılanacağı açıklandı. Dolar kurundaki ani yükseliş ve ekonomik krize karşı öğrenciye dev destek müjdesi.

Cumhurbaşkanı’ndan burs jesti

Milli Eğitim tarafından burs almaya hak kazanan Yüksek Lisans yani lisans üstü öğrencilerine zamlı ödeme. Ekonomik krize dünyanın neresinde olursa olsun öğrenciler ezidirilmeyecek. Erdoğan, ‘Millî Eğitim burslusu lisansüstü öğrencilerimizin burslarını da yükseltiyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun’ dedi. Erdoğan burs jestinin %26 ile %27 oranında olacağını söyledi. Müjde içerisinde dikkat çeken ayrıntı ise zamların döviz cinsi dikkate alınarak yapılacağı.

Erdoğan ücretli öğretmenlere de zam yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrenci burslarının yanı sıra öğretmenleri de sevindirdi. Milyonlarca ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin de saatlik ek ders ücretlerine zam geldi. Zam oranı %25 olarak belirtildi.

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdğan’ın sosyal medyadaki o paylaşımı: