Öğrenci yurtları ile ilgili flaş açıklama: Bakan duyurdu!

Bu sene üniversiteye başlayacak olanları yurt heyecanı sarmışken Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yeni açıklamalarda bulundu. Son dönemde yurtlar ile ilgili ortaya atılan iddialara ilişkin konuşan Bakan Kasapoğlu, “Verileri bilmeden farklı şekilde ortaya koyanlar, bildiği halde kötü niyetle istismar edenler, 8 milyon öğrenci üzerinden bu yurt konusunu belli bir amaçla, algıyla milletimizi kandırmaya çalışıyorlar.” İfadelerini kullandı.

Bu sene binlerce öğrenci KYK yurtlarına başvuruda bulundu. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Bakan Kasapoğlu 2017-2018 döneminde başvuran öğrencilerin yüzde 90’ının yurtlara yerleştiğini söyledi.

Bu sene yeni bir süreç başlattıklarını söyleyen Bakan Kasapoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları:

Verileri bilmeden farklı şekilde ortaya koyanlar, bildiği halde kötü niyetle istismar edenler, 8 milyon öğrenci üzerinden bu yurt konusunu belli bir amaçla, algıyla milletimizi kandırmaya çalışıyorlar.

Pandemi sonrası aldığımız başvurularla inanıyoruz ki geçtiğimiz yıllardaki oranlara hızlı bir şekilde geleceğiz. Her bir öğrenci başvuruyor. Başvuran öğrencilerin bir kısmı hak kazandığı halde kaydını yaptırmıyor. Bu sayı bu yıl 35 binde oldu.

Gençlik dinamik bir kitle. O yüzden gençlerin bu alandaki tercihlerini il il, ilçe ilçe anbean takip ediyoruz.
Bu hafta 35 bin yedek yerleştirme yaptık. Yarın yine yedek yerleştirmelerimiz olacak. İnanıyoruz ki geçtiğimiz yıllardaki bu kapasiteyi inşallah en güzel şekilde yakalayacağız.

Exit mobile version