Yazın okullar açık olacak mı? Öğrenciler 31 Ağustos tarihine kadar okula devam edebilir

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle milyonlarca öğrenci uzaktan eğitime geçti. Bu yazın okullar açık olacak mı? Okullar ne zaman kapanacak? Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamada bulunmuş ve okulların 2 Temmuz tarihine kadar açık kalacağını duyurmuştu. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre, öğrencilerin akademik eksiğinin tamamlaması için “gönüllü okul” programı hazırlanıyor. Gönüllü okula katılan öğrenciler 31 Ağustos’a kadar eğitimlerine devam edecekler.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milyonlarca öğrencinin karnelerini 2 Temmuz tarihinde alacağını duyurmuştu. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Hürriyet’ten Nuran Çakmakçı’nın haberine göre; uzaktan eğitim nedeniyle akademik eksikliği bulunan öğrenciler için “gönüllü okul” programı hazırlanıyor. Düzenlenen program kapsamında bazı derslerden öğrenilmesi gereken konu ve kazanımları yeterince alamayan öğrencilerin eksiklikleri tamamlanacak. 31 Ağustos’a kadar sürecek olan programa gönüllü olan öğrenciler katılabilecek. Öğrenciler durumlarına göre belli derslere ya da her derse katılım sağlayabileceklerdir.

Gönüllü okullarda gönüllü öğretmenler görevlendirilecek. Programa katılan öğretmenlere ise ek ödeme yapılacak.
Öte yandan Bakan Selçuk tarafından yapılan son açıklamalarda yaklaşık 80 bin küsur öğretmenin aşılandığı bildirilmişti.

Bakan Selçuk ara tatile ilişkin açıklamalarında ise şöyle demişti:

“15 Şubat’taki iki haftayı üç hafta yaptık. Yani bu ara tatili alarak oraya ekledik ve bir ara tatilden ziyade hatta okulun uzatılmasıyla ilgili de planlamalarımız var. Bizim okullarımız seminer dönemi dahil, 2 Temmuz’da bitiyor ama öğrenciler ondan önceki haftalarda bırakıyorlar. Ama bu sefer öğrencilerimizi 2 Temmuz’a kadar okulda tutmakla ilgili planlama çalışmaları var. Ara tatil yok.”

Exit mobile version