EğitimGündem

Öğrenciler aman kaçırmayın: 17 Gün sonra burs başvuruları başlıyor!

Bu sene üniversiteye giden öğrencileri ilgilendiriyor. Yapılan yazılı açıklama ile duyuru yapıldı. Söz konusu duyuruya göre, 17 gün sonra burs başvuruları başlıyor. Öğrencilerin başvuru işlemleri 30 Kasım 2022 tarihinde ise sona erecek.

Bu sene birçok öğrenci internet sayfaları üzerinden burs araştırması yapıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuru için ise geri sayım başladı. Yapılan açıklamaya göre, 17 gün sonra yani 21 Kasım tarihinde öğrenciler burs için başvuruda bulunabilecekler.

Başvuru açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:


Burstan faydalanmak isteyen öğrenciler her eğitim yılının başında Genel Müdürlükçe belirlenen tarihler arasında Ek-1’de yer alan başvuru formunu doldurarak başvuruda bulunurlar. Başvuru şekli ve zamanı Genel Müdürlüğün internet sitesi üzerinden başvuru başlama tarihinden en az onbeş gün önce duyurulur.

Genel Müdürlük tarafından belirlenen başvuru tarihleri arasında başvuru beyanı değiştirilebilir. Başvuru süresi sonunda başvuru beyanında değişiklik yapılamaz.

Başvuru yapan öğrencilerin, burs başvurularının iptal taleplerini nüfus cüzdanı ya da kimlik kartlarının bir nüshası ile birlikte yazılı olarak Genel Müdürlüğe bildirmeleri halinde başvuruları iptal edilir.
Öğrencilerden başvuru sırasında herhangi bir belge istenmez; ancak gerekmesi halinde başvuru değerlendirme işlemleri sırasında başvuru beyanını kanıtlayıcı belge talebinde bulunulabilir. Talep edilen belgeyi zamanında göndermeyen öğrencinin başvurusu iptal edilir.

Öğrencilere uyarı yapıldı

VGM yaptığı açıklama ile öğrencilere şu uyarıda bulundu. “Geçtiğimiz eğitim yıllarında sosyal medyada ve internette Vakıflar Genel Müdürlüğü bursları ile ilgili yanlış haberler yapıldığı ve başvuru alma adı altında kişisel verilerin toplanması amacıyla sahte sayfa ve hesaplar yayınlandığı görülmüştür. Bu nedenle bu türden sahte haber, sayfa ve hesaplara itibar edilmemesi ve Genel Müdürlüğümüz bursları ile ilgili her türlü duyuru ve başvuru işlemlerinin www.vgm.gov.tr adresi üzerinden takip edilmesi gerektiği unutulmamalıdır.”