Eğitim

Öğrenciler Türkiye’nin neresine giderlerse gitsinler ücretsiz faydalanacaklar: Bakan Özer açıkladı!

Millî Eğitim Bakanlığı Mahmut Özer yaz okulu açıklamasında bulundu. Bakan Özer konu ile ilgili açıklamasında, “ İlk defa bu uygulamayı da öğrencilerimizin istedikleri yerde, Türkiye’nin neresine giderlerse gitsinler ücretsiz bir şekilde yararlanabilecekleri bir mekanizmaya aynı şekilde öğretmenlerimiz de gittikleri her noktada aktif olarak katılabilecekleri bir mekanizmaya dönüştürdük. Ben bu vesileyle yaz okulunun tüm öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Bu yıl öğrenciler tatile girmeye hazırlanırken, Bakan Özer bugün yaz okulu açıklamasında bulundu. Bu kapsamda açıklamada bulunan Bakan Özer şu ifadeleri kullandı:

“Öğrencilerimizi yalnız bırakmamak, onların bilimle, sanatla sürekli temaslarını artırmak için Millî Eğitim Bakanlığı olarak ilk defa yaz okulu uygulamasını başlatık. Bilim ve sanat merkezlerinde ‘bilim’ ve ‘sanat’ diğer tüm okul türlerinde matematik yaz okulu ve İngilizce yaz okulunu ilk defa tüm öğrencilerimizin hizmetine sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İlk defa bu uygulamayı da öğrencilerimizin istedikleri yerde, Türkiye’nin neresine giderlerse gitsinler ücretsiz bir şekilde yararlanabilecekleri bir mekanizmaya aynı şekilde öğretmenlerimiz de gittikleri her noktada aktif olarak katılabilecekleri bir mekanizmaya dönüştürdük. Ben bu vesileyle yaz okulunun tüm öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Karneler ne zaman dağıtılacak?

Bu sene öğrenciler için ikinci dönem 07 Şubat 2022 Pazartesi günü başladı. Yaz aylarının gelmesi ile beraber ise karne heyecanı başladı. Öğrenciler bu yıl karnelerini 17 Haziran 2022 Cuma günü alacaklar. Yeni eğitim ve öğretim yılının ise 12 Eylül 2022 tarihinde başlaması bekleniyor. Ancak kesin takvim henüz açıklanmadı.