Öğrenciler yurt ücretlerini ödemeye devam edecek mi? KYK yurtlarında eşyaları olanlar dikkat!

10 İli etkileyen deprem nedeniyle Üniversitelerin yılsonuna kadar uzaktan eğitim ile devam etmesine karar verildi. Bu nedenle binlerce öğrenci kaldıkları yurtları boşalttılar. Öğrenciler şimdi de yurt ücreti ödeyip ödemeyeceklerini merak ediyorlar.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 şidddetindeki deprem sonucu binlerce vatandaş evlerini kaybetti. Bu kapsamda devlet KYK yurtları depremzedelerin hizmetine açtı. Üniversite öğrencilerinin ise uzaktan eğitime geçmesine karar verildi.

Öğrencilerin eşyaları ne olacak?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Değerli #GSBYurtları öğrencilerimiz, Yurtlarınızdan eşyalarınızı almanız için gerekli şartlar sağlanacaktır. İlgili yurt müdürlüğü ile irtibata geçiniz! “ ifadelerini kullandı.

Yurt ücretleri ödenecek mi?

Öğrenciler Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurt ödemelerini Ziraat Bankası aracılığı ile gerçekleştirebiliyorlar. Yeni dönemde binlerce öğrenci uzaktan eğitim görecek. Yurtlardan eşyalarını alan öğrenciler yurt ücretini ödemeye devam edip etmeyeceklerini merak ediyorlar. Konu ile ilgili henüz açıklama yapılmadı.

Exit mobile version