Öğrencilere, iş arayanlara ve işsizlik maaşı alanlara, İŞKUR’dan yevmiye desteği! 15 yaşın üzerinde olan herkes başvurabilecek!

Ülke içerisinde istihdam alanlarının sağlanması ve buna bağlı olarak da işsizlik oranlarının düşürülmesi için çeşitli projeler geliştiren Türkiye İş Kurumları, yeni dönemde öğrencilere, iş arayanlara ve hali hazırda devletten işsizlik maaşı alanlara yüzde 50 istihdam garantili Meslek Edinme Kursu programı geliştirdiğini duyurdu.

Türkiye İş Kurumları Meslek Edinme Kursları 2022

Türkiye İş Kurumları tarafından geliştirilmiş olan istihdam programlarından biri olarak karşımıza çıkan Meslek Edinme Kursları, vatandaşlara iş ararken para kazanma fırsatı sunuyor. Meslek Edinme Kursları kapsamında İŞKUR’a kayıt yaptırmış olan ve kayıt sonucunda bir iş yerinde kursiyer olarak eğitim görmeye başlayan öğrencilere, işsizlere ve işsizlik ödeneği alanlara farklı tutarlarda günlük nakit desteği sağlanıyor.

İŞKUR’un MEK programı kapsamında bir iş yerinde kursiyer olarak eğitim görmeye başlamış olan kişilere ödenen ücretler şu şekilde belirlenmiştir:

İŞKUR MEK Başvuru Koşulları 2022

İŞKUR’un MEK programı kapsamında bir iş yerinde kursiyer olarak eğitim görmek ve karşılığında yevmiye almak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken şartlar şu şekilde belirlenmiştir:

İŞKUR MEK Başvurusu 2022

İŞKUR’un MEK programı kapsamında bir iş yerinde kursiyer olarak istihdam edilmek isteyen vatandaşların, İŞKUR’un resmi internet sitesi aracılığı ile yayınlanmış olan MEK ilanlarına site üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.

Exit mobile version