Ekonomi

Öğrencilere veya velilere kamu bankasından nakit destek!

Ziraat Bankası tarafından eğitim destek kredisi kampanyası başlatıldı. Bu kampanya kapsamında eğitim giderleri için nakit kredisi verilebileceği belirtildi ve kredi kampanyasında 36 ay vade imkanı sağlandığı vurgulandı.

BAŞVURULAR SADECE ŞUBEDEN

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada kredi kampanyası için başvuruların sadece Ziraat Bankası şubeleri üzerinden yapılabileceği ifade edildi. Ayrıca yüzde 1,75 oranında aylık faiz işletileceği bildirildi.

Banka tarafından bu kredi kampanyası hakkında yapılan açıklamada “Her türlü okul, üniversite, kurs veya dershane giderinizin finansmanı için size özel Eğitim Kredimize hemen başvurun; 36 aya kadar vade imkânı sayesinde ihtiyaçlarınız için geleceğinize ara vermeyin.​” ifadeleri kullanıldı.

KREDİNİN ÖZELLİKLERİ 

Bununla birlikte kredinin özellikleri Ziraat Bankası tarafından şöyle duyuruldu:

36 aya kadar vadeli olarak, taksitli veya Kredili Mevduat Hesabı şeklinde kullandırım yapılabilmektedir.

Kredi, öğrenci / kursiyer velilerine, öğrencinin / kursiyerin bu tür eğitim masraflarını üstlenen herhangi bir aile bireyine veya düzenli ve sürekli gelir sağlayan bir mesleği var ise öğrenciye / kursiyerlere ödenebilecektir.

Şahsi ve/veya maddi teminat alınmaktadır.

Bankamız, bireysel kredi kullanan müşterilerine Hayat Sigortası* ürünü sunmaktadır.

ÖRNEK ÖDEME 

Örnek ödeme doğrultusunda 10 bin lira kredi 36 ay vade ve yüzde 1,75 faiz oranı kapsamında aylık ödeme 398 lira oluyor. Bununla birlikte yıllık maliyet oranı yüzde 28,8237 oluyor.