Öğrencileri sevindirecek haber: Yarıyıl tatilinde ev ödevi yok

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili sürecinde öğrencilere ev ödevleri yerine sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarını önerdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen yazıda, ev ödevlerinin öğrencilere kazanımlar sağladığı belirtilirken, yarıyıl tatilinde öğrencilerin test çözme gibi faaliyetlere yönlendirilmemesi ve aileleriyle kaliteli zaman geçirmeleri teşvik edilmesi gerektiği vurgulandı.

Dijital kitaplar hazırlandı

Bakanlık, öğrencilerin sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel etkinliklere katılmasını önerirken, ayrıca aileleriyle birlikte yapabilecekleri etkinliklere odaklanmalarını istedi. Bu kapsamda, etkileşimli dijital kitaplar da hazırlanarak öğrencilere sunuldu. Ailemle Oynuyorum, Okuyorum Yarıyıl Tatil Kitabı adını taşıyan bu kitap, çocukların dil öğrenimi ve düşünme becerilerini geliştirmelerine yönelik oyunları içeriyor.

MEB’in yazısında, karnelerin çocukların gelişimini takip etmek için bir araç olarak kullanılması gerektiği de hatırlatıldı. Kitapta, her gün için ayrı bir oyun önerisi, hikaye, masal, şiir, atasözü, bilmece, bulmaca, tekerleme ve fıkra gibi etkinliklere yer verildi. Ebeveynlere yönelik olarak da çocuklarıyla geçirecekleri zamanın onların iç dünyasını daha iyi tanımalarına ve etkili iletişim kurmalarına yardımcı olacağı ifade edildi.

 

Exit mobile version