Öğrencileri üzecek düzenleme: Tatil günleri kısalacak!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim takviminde ara tatillerin devam edeceğini ancak öğrencilerin okul süresini artırmak için yeni bir düzenlemenin yolda olduğunu duyurdu.

Kasım ve Nisan aylarındaki ara tatil uygulamaları değişmeyecek. MEB, öğrencilere bu tatillerin verilmeye devam edeceğini belirtti.

Okul günleri uzuyor

MEB’in planladığı düzenlemeyle, eğitim-öğretim iş günlerinin sayısının 180’den 200’e çıkarılması hedefleniyor. Bu sayede öğrenciler daha uzun süre okula gidecek. Bununla eğitim kalitesinin artması amaçlanıyor.

Türkiye’deki eğitim süresinin uluslararası standartlara göre kısa olduğu belirtiliyor. Gelişmiş ülkelerde öğrenciler yılda 200 günün üzerinde okula gidiyor. Bu değişiklikle Türkiye’nin eğitim süresi daha uygun bir seviyeye getirilmeye çalışılacak.

Yaz tatili diğer ülkelere göre uzun

MEB’in bu düzenlemeyle yaz tatili süresini kısaltarak öğrencilerin toplam okul günlerini artırabileceği ifade ediliyor. Türkiye’deki yaz tatili süresi diğer ülkelerle kıyaslandığında hâlâ oldukça uzun bir süreye sahip.

Dünya genelinde eğitim süreleri çeşitlilik gösteriyor. Bazı ülkelerde yaz tatili süresi sadece 5-6 hafta iken, diğerlerinde 11.5 haftaya kadar uzayabiliyor. Bu düzenlemeyle Türkiye’nin eğitim sistemi uluslararası standartlara daha yakın bir noktaya getirilmeye çalışılıyor.

Exit mobile version