Öğrencinin anne babaya maliyeti 7 Bin TL’yi geçti

Öğrencinin anne babaya maliyeti 7 Bin TL’yi geçti. Tüm anne ve babalar için yeni Eğitim ve Öğretim yılı cep yakıyor. Asgari ücretin yarısı ile sadece bir çocuk okutuluyor.

Öğrencinin anne babaya maliyeti 7 Bin TL’yi geçti

Anne babalar üzgün. Okul maliyetleri dağ oldu. Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, maliyetli reçeteyi açıkladı. Sönmez, ‘Okula başlama gideri 7 bin liranın üzerinde’ dedi. Sönmez’e göre, asgari ücretli biri için 2 çocuk okutmak mümkün değil. Okulların açılmasına 5 gün kala öğrenciler için ekonomik sıkıntılar gün ve gün artıyor. Ayrıca 11 Eylül’de okullar açılacak. Bu sebeple anne ve babaların gündeminde artan kırtasiye ve okul giderleri var.

Öğrencinin maliyeti 7 Bin TL’yi geçti

Masraflar %100 arttı

Bir önceki yıllara göre bu yıl ki okul masrafları %100’ün üzerine çıktı. Başkan Sönmez, okul masraflarını şu sözlerle değerlendirdi:

İlkokul 1. sınıfa başlayan bir öğrenci defter, okul çantası, kalem, kalem kutusu, kalemtıraş, silgi, boya, beslenme çantası, su kabı, çeşitli kırtasiye araç gereçleri, eşofman takımı, ayakkabı, spor ayakkabı ve okul kıyafetlerinden oluşan zorunlu ihtiyaçlara geçtiğimiz yıl 2 bin 840 TL öderken bu yıl 7 bin 310 TL ödemektedir.

İlkokul öğrencilerinin yanı sıra ortaokul öğrenci giderlerinin daha fazla olduğu belirten Sönmez, Ortaokula başlayacak bir öğrencinin kullanacağı malzemelere göre okula başlarken zorunlu gideri 8 bin 125 TL’ olduğunu söyledi. Sönmez, ‘Aynı malzemelerle geçtiğimiz eğitim öğretim yılı başında bu rakam 3 bin 180 TL idi. Liseye başlayacak bir öğrencinin zorunlu ihtiyaçları ise geçtiğimiz yıl 3 bin 270 TL iken bu yıl 7 bin 875 TL tutmakta’ dedi.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrenci okutacak ailelerin bütçe hazırlığı yapması gerekiyor.

Exit mobile version