Öğrencisini Taciz Eden Öğretmene Dava Açıldı! 6 Yıl Hapis İstemi İle Yargılanacak

Olay Tekirdağ Şarköy ilçesinde gerçekleşti. 16 yaşındaki kız öğrencisine tacizde bulunduğu iddia edilen Ç.A hakkında hazırlanan iddianame Şarköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlandı. Daha önce aile tarafından uyarılmasına rağmen mesaj atmaya devam eden öğretmen hakkında davacı olan aile taciz suçlaması ile şikayetçi oldu. 1 yıl ile 6 yıl arasında hapis istemi ile yargılanan öğretmen tutuklu olarak yargılanmakta.

Öğrencinin İfadesi

Başlarda şaşırdığını yazılanların saçma geldiğini ifade eden E.N.T öğretmenin 1 yıldır dersine girmediğini ve numarasını başka arkadaşlarından aldığını dile getirdi. Öğretmenin mesajlarından rahatsız olan E.N.T babasına şikayet ettiğini babasının da öğretmeni uyardığını ancak buna rağmen bile öğretmenin mesaj atmaya devam ettiğini açıkladı. Okulda tacize uğramadığını ancak bakışlarından rahatsız olduğunu ifade eden öğrenci öğretmenden şikayetçi ve davacı olduğunu ifade etti.

Öğrenci- Öğretmen İlişkisine Uymayan Konuşmalar

İddianamede: “Öğretmenin saat 00.58 yazışmalarında ısrarcı ve baskıcı olduğunu yazışmaların içeriği ve saat göz önünde bulundurulduğunda öğretmen öğrenci ilişkisinin resmiyetine uymadığını şüphelinin öğrencisine ısrar edip baskı kurmaya çalıştığını ve ilgisine karşılık beklediğinin açıkça görüldüğü ifade ediliyor. Bu tutumdan dolayı şüphelinin öğrencisine taciz suçundan yargılanıp ceza alması gerekmektedir.” ifadeleri yer almaktadır.

Tacizci Öğretmenin Savunması

Olay sırasında alkollü olduğunu ve E.N.T haricinde başka öğrencileriyle de konuştuğunu dile getiren öğretmen kızım, fıstık, öptüm gibi hitap şekillerini sınıfında ki bütün öğrencilerine kullandığını kişiye özel ve yanlış bir anlamda kullanmadığını belirtti. Her öğretmenin farklı bir yaklaşımı olduğunu iddia eden Ç.A söz konusu mesajlaşmada geçen kimseye söylememekle ilgili kısmı ise diğer öğrenci gruplarında ki öğrencilerin kendi ile dertleşip sorunlarını paylaştığını aynı şekilde öğrencisi E.N.T ‘ye da bir derdi varsa paylaşabileceği anlamında söylediğini dile getirdi.

Exit mobile version