Okul kantinlerinde çorba devrimi! Her gün sıcacık çorba

Obezite ve sağlıksız beslenmeye savaş açan Milli Eğitim Bakanlığı kantinlerde çorba satışını zorunlu kılmıştı. Haftada bir gün yapılan çorba satışı artık her gün yapılacak. Böylece Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı “Sağlıklı Besleniyorum” projesinde öğrenciler, sıcak ve besleyici bir öğüne her gün ulaşabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “Sağlıklı Besleniyorum” projesi kapsamında okul kantinlerinde yeni bir dönem başladı. Artık kantinlerde haftanın bir günü değil, her gün çorba satışı yapılabilecek.

MEB’in Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından okul kantinlerine gönderilen resmi yazı ile haftanın her günü çorba satışı yapılmasına izin verildi. Kayıt belgesi bulunan gıda işletmeleri tarafından üretilen çorbalar, hijyenik koşullarda ve taze olarak öğrencilere sunulacak.

Sağlıklı beslenmeye teşvik

Projenin amacı, öğrencileri sağlıklı beslenmeye teşvik etmek ve obeziteyle mücadele etmek. Sıcak ve besleyici bir çorba, öğrencilerin günlük vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamasına yardımcı olacak.

Kantinciler de memnun

Ankara Kantinciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Şahin, projenin çok olumlu bir adım olduğunu ve obeziteyle mücadelede önemli bir rol oynayacağını söyledi. Şahin, “Haftanın bir günü olması yeterli değildi. Gün için izin alınmasına gerek yok. Kantinciler dilediği gün, dilediği saatte çorba yapabilsin” dedi.

 

 

Exit mobile version