Ekonomi

Okul Servis Ücretlerine Zam Okul Servis Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Pandemi döneminden en çok etkilenen sektörlerden bir tanesi de okul servisçileri oldu. Okulların yüz yüze eğitime ara vermeleri ile birlikte maddi sıkıntılarla boğuşan okul servisçileri yapılan zamma sevindi. Ankara için beli olan zam oranları hem veliler için hem de okul servisçileri için merak konusu oldu.

2021-2022 okul servis ücretlerinde değişikliğe gidildi. Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tunçay Elmadağlı, yazılı açıklama yaptı. Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) tarafından onaylanan okul servis fiyatları azami hadlerini gösterir ücret tarifesinin yürürlüğe girdiğini bildirdi.

Yüzde 15 Zam Yapılacak

2021-2022 okul servis ücretlerine Okul servis taşımacılığı ücret tarifesi düzenlenmesi kapsamında yüzde 15 zam yapıldı. Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tunçay Elmadağlı, Okul servis taşımacılığında yüzde 15’lik artışa gitmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Personel servis fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Gidiş dönüşü kapsayan ücretler yıllık, 0-3 kilometre için 2 bin 610 lira, 3-6 kilometre için 2 bin 880 lira, 6-10 kilometre için 3 bin 330 lira, 10-15 kilometre için 3 bin 870 lira olacak. 15 kilometreyi aşan her kilometre için yıllık ilave 75 lira olacak.

Okul öncesi, ilk ve ortaokullarda rehber personel giderlerine katkı olarak araçta taşınan her öğrenci için aylık azami 100 lira tarifeye ek ücret talep edilecek.