Okula gitmeden zengin oldular: Bu isimler paraya para demiyor!

Birçok kişi zengin olmanın yollarını merak ediyor. Çoğu zaman para kazanmanın yolu iyi bir eğitim almak olarak görülüyor. Eğitimin insan hayatına katkısı her ne kadar tartışılmaz olsa da okula gitmeden zengin olanlar da var. Bu isimler paraya para demiyor.

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinin okula gitmeden zengin olduğunu biliyor muydunuz?

Steven Paul Jobs

Steve Jobs Apple Computer, Inc.’ın kurucu ortaklarından biridir. 1972 yılında Steve Jobs, Cupertino, Kaliforniya’da bulunan Homestead High School’dan mezun olmasının ardından Portland, Oregon’daki Reed College’e başvurmuştur; fakat bir dönem sonra oradan ayrılmıştır. Jobs 21 Apple Computer Co.’yu Jobs ailesinin garajında kurarak dünyanın en zengin insanlarından biri olmuştur.

Mark Zuckerberg

Mark Elliot Zuckerberg Lisede çeşitli bilim dallarında birçok ödül alan Zuckerberg, ABD’nin en saygın üniversitelerinden Harvard’a girdi. Orada bilgisayar bilimini okudu ve üniversitenin ilk yılında, okulun en yakışıklı ve en güzel öğrencilerinin seçildiği facemash.com sitesini kurdu. Sitede Harvard’daki tüm öğrencilerin fotoğrafları vardı. Ancak fotoğrafları bulmak için, üniversitenin veritabanına girmesi gerekmişti. Veritabanını hacklediği ortaya çıkan Zuckerberg, disipline verilince okulu bıraktı. Harvard’lı öğrencileri internet üzerinde buluşturmak için ikinci sitesi olan Facebook’u kurdu.

Bill Gates


1973 senesinde Harvard Üniversitesi’ne başlayan Gates, 1975’te yani üçüncü sınıftayken okulu bıraktı. Üniversitedeyken 1960 yılında yazılan BASIC’in MITS Altair ismi verilen bir versiyonunu oluşturdu. Microsoft şirketinin kurucularından olan ve şu anda şirketin teknik danışmanlığını yapan Bill Gates’in saniyede 230 dolar kazandığı iddiaları bulunuyor.

Exit mobile version