Eğitim

Okullar açıldı MEB’den ilk paylaşım geldi

Okullar açıldı MEB’den ilk paylaşım geldi. Milyonlarca öğrenci için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 2023-2024 yılı yeni Eğitim ve Öğretim yılına başlayan öğrenciler bugün 2’inci kez okul yoluna çıkıyorlar.

MEB'den ilk paylaşım geldi
MEB’den ilk paylaşım geldi

Okullar açıldı MEB’den ilk paylaşım geldi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmi sosyal medya hesabı üzerinden dün ilk kez çalan ders ziline ilişkin olarak paylaşımlarını yaparak öğrencilerin heyecanlı hallerini milyonlara duyurdu. 11 Eylül Pazartesi itibari ile tüm kademelerde başlaması kararlaştırılan yeni eğitim döneminde İlkokul 1’inci sınıf ile birlikte Lise 1’inci yani 9’uncu sınıf öğrencileri için uyum haftasına girildi. Uyum haftasının 4 Eylül ile 8 Eylül tarihleri arasında toplam 5 gün süreceği belirtilirken MEB’in paylaşımı tüm öğretmen, öğrenci ve veliler tarafından heyecanla karşılandı.

MEB sosyal medyada paylaştı

Dün (4 Eylül Pazartesi) itibari ile yaz tatilinin sona ermesi sonrası ilk kez ders zili çaldı. Heyecanlı bekleyişin sona ermesi ile birlikte öğretmenler ile öğrencilerin sevinçli halleri MEB’in resmi sosyal medya hesabı olan Twitter üzerinden tüm vatandaşlara duyuruldu. MEB yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Okullarda Uyum Programı Başladı Tüm sınıf ve kademelerde 11 Eylül’de başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9’uncu sınıflar için hazırlanan okula uyum programı başladı.

Uyum programına ve yeni Eğitim Dönemine ilişkin olarak ise MEB’in detaylı resmi açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz.