Okulların açılacağı gün kış geliyor

Okulların açılacağı gün kış geliyor. Hava tahminleri 11 eylül günü için uyarı verdi. Bugün yapılan bir açıklamaya göre 5 gün sonra ilk okul zili çaldığında hava sıcaklığı düşecek.

Okulların açılacağı gün kış geliyor

Yaz sonlarına yaklaşırken okulların açılmasına son 5 gün kala kış geliyor. Milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veliyi ilgilendiriyor. Hava Forum’un resmi sosyal medya hesabından yaptığı duyuruya göre, Rusya üzerinden yurdumuza serin hava geliyor. Buna göre, anne ve babaların soğuk havalara hazırlıklı olmaları gerekiyor.

Hava Forum sosyal medya ile açıkladı

Hava Forum resmi sosyal medya hesabı üzerinden sıcaklıkların düşeceğini açıkladı. İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

11 Eylül Pazartesi Rusya üzerinden yurdumuza kış geliyor. Geceleri birçok şehir üşüyecek. İstanbul’da gündüz sıcaklıkları 25 derecelerde, gece sıcaklıkları ise 18 derecelerde seyredecek. Ankara gece 9 dereceye kadar inecek.

İzmir’de hava kaç derece olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerine göre ise İzmir’de 11 Eylül sabahı termometreler 28 dereceyi gösterecek. Akşam saatlerine doğru sıcaklık düşse de genel olarak soğuk hava beklenmiyor. Ayrıca İzmir’de rüzgar 5 km saat hızında olacak. Her ihtimale karşı soğuk havalara karşı önlem alınması gerekiyor bu nedenle anne ve babalar hava şartlarına uygun hareket etmeli. Tüm öğretmen ve öğrencilerin de sıcak soğuk dengesine göre giyinmeleri gerekiyor.
Exit mobile version